Locurile din casa ta unde trebuie să depozitezi cartofii toamna și iarna. Nu vor mai încolți
A venit toamna iar românii încep să își facă provizii pentru iarnă. Printre acestea se numără și cartofii. Astăzi vă vom spune care sunt locurile din casa ta unde trebuie să depozitezi cartofii toamna și iarna. Așa nu vor mai încolți și nu vor mai ajunge la gunoi.
Cum să păstrezi cartofii pentru iarnă, conform experților în depozitare
Românii obișnuiesc să intre în iarnă cu câțiva saci de cartofi, însă mulți dintre aceștia constată că în scurt timp legumele lor de bază încep să se strice. Astfel, cartofii ajung la gunoi, fiind niște bani aruncați pe ferestră.
Pentru ca asta să nu se mai întâmple, azi îți spunem care sunt locurile din casa ta unde trebuie să depozitezi cartofii astfel încât aceștia să reziste până în primăvară. În acest sens, experți englezi au împărtășit câteva sfaturi despre cum să păstrați cartofii pentru iarnă.
Citește și: Cum prepari cei mai gustoși cartofi prjiți
Cartofii sunt un aliment de bază la români și indiferent de unde sunt cumpărați, de la supermarket sau direct de la producător, aceștia trebuie depozitați corespunzător, pentru că altfel riscă să încolțească, să se înmoaie, sau mai rău, să mucegăiască.
Unde se țin cartofii pentru iarnă
Conform experților britanici, cartofii se păstrează ”cel mai mult timp atunci când sunt depozitați într-un loc răcoros, uscat și întunecat, deoarece expunerea la umiditate și lumină poate provoca putrezirea”.
Cei care locuiesc la case și au beciuri acestea sunt minunate pentru păstrarea cartofilor, iar cei care locuiesc la bloc pot încerca să îi păstreze în niște dulapuri construite pe balcon. Același lucru este valabil și pentru alte legume rădăcinoase, cum ar fi morcovii și napii.
”Depozitarea lor în acest fel asigură că vor fi bune săptămâni întregi sau, eventual, toată iarna. Spre deosebire de multe alte legume, acestea trebuie, de asemenea, să fie bine ventilate, așa că evitați orice recipiente etanșe”, mai spun experții britanici în depozitarea legumelor.
Cum se păstrează ceapa și usturoiul pentru iarnă
Românii obișnuiesc să cumpere și ceapă și usturoi pentru iarnă. Aceste două legume se păstrează ca și cartofii, într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat, ferit de lumina directă a soarelui, pentru că umiditatea, lumina și lipsa aerului în circulație pot duce la „mucegai și încolțire”.
Citește și: De ce nu trebuie să arunci cojile de cartofi. Ce poți face cu ele
”Dacă este depozitat corect, un cap întreg de usturoi ar putea dura până la jumătate de an, cu toate acestea, odată ce despărțiți cățeii, termenul de valabilitate al acestora scade drastic, durând de obicei de la două până la trei săptămâni”, spun exeprții în depozitarea legumelor.