04 oct. 2023 | 23:08

Locurile din București unde apartamentele cu 2 camere se pot cumpăra cu mai puțin de 60.000 de euro. Prețurile au scăzut mult

Social
Locurile din București unde apartamentele cu 2 camere se pot cumpăra cu mai puțin de 60.000 de euro. Prețurile au scăzut mult
Unde mai poti cumpara in Bucuresti un apartament cu mai putin de 60000 de euro

S-a aflat care sunt locurile din București unde apartamentele cu 2 camere se pot cumpăra cu mai puțin de 60.000 de euro. Prețurile au scăzut mult la apartamentele cu două camere în ultima lună, raportat la luna similară din anul 2022.

Unde se mai poate cumpăra un apartament cu 2 camere sub 60000 de euro în București

Prețurile cerute de proprietarii de apartamente cu două camere din București au scăzut în medie cu 3% în septembrie 2023 față de aceeași lună a anului trecut. Astfel, pentru unele cartiere, prețurile medii al apartamentelor cu două camere solicitate au scăzut sub pragul de 60.000 de euro.

Prețul mediu al unui apartament de două camere din Capitală este de 75.000 de euro. Comparativ cu anul trecut, valoarea este un ic mai mică, respectiv cu 3%.

Citește și: Anunț îngrijorător pentru cei cu apartamente vechi

Însă, există zone din București unde pretențiile celor care vând astfel de apartamente s-au micșorat considerabil. Apartamentele care au scăzut considerabil la preț, în urma anunțurilor postate de vânzători, potrivit economica.net, sunt amplasate în zonele Rahova-Sebastian și Berceni-Giurgiului. Acesta zone au prețuri mai mici cu 22%, respectiv 6%,  acum, comparat cu perioada similară din 2022.

Unde se vând cele mai scumpe apartamente

Astfel, în aceste zone, prețul mediu cerut a scăzut sub 60.000 de euro, față de septembrie 2022, atunci când media nu scădea sub acest prag.

Următoarele cartiere cu apartamente cu prețuri mai accesibile sunt Drumul Taberei-Ghencea, Colentina-Obor și Grivița-Gara de Nord. Media cerută pentru apartamentele de două camere din aceste zone este de sub 70.000 de euro.

La opul opus, zona cu cele mai scumpe apartamente de două camere este Băneasa, acolo unde prețurile au crescut cu 16% în septembrie 2023 față de aceeași lună a anului trecut. Prețul mediu cerut în această zonă a fost de 140.000 de euro.

Chiar dacă prețurile au scăzut cu 6% într-un an, apartamentele din zona Alba Iulia-Decebal-Muncii se clasează pe locul doi, cu o medie de 130.000 de euro.

Foarte scumpe sunt și apartamentele de două camere din zonele Aviației, 13 Septembrie sau Floreasca-Dorobanți. Toate prețurile pentru apartamente cu două camere din București se regăsesc în infograficul de mai jos.

Piața imobiliară comercială din SUA, în picaj

Pe de altă parte, vești proaste vin din America, unde piața de birouri, dar și cea imobiliară comercială sunt în plin picaj. Totul după ce în acest sector au fost deja înregistrate scăderi. De asemenea, odată cu acest cutremur se anunță și diminuări mari în ceea ce privește segmentul prețurilor acestor tipuri de imobile.

Citește și: Care este țara europeană unde piața imobiliară s-a prăbușit

Declinul din SUA a creat deja panică în rândul dezvoltatorilor imobiliari de acolo. Conform studiului, mai bine de două treimi dintre respondenți cred că piața imobiliară din acest sctor din SUA va ajunge să își revină, însă nu după o prăbușire dramatică.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro