Locuri noi de muncă în România pentru bugetari. Cine face 1.000 de angajări în cel mai scurt timp

Locuri noi de muncă în România pentru bugetari. Cine face 1.000 de angajări în cel mai scurt timp
Se oferă 1.000 de locuri de muncă pentru bugetari

Vești bune pentru români! Locuri noi de muncă în România pentru bugetari. Se oferă nu mai puțin de 1.000 de posturi în cel mai scurt timp. Ce trebuie să știe cei care doresc să se angajeze?

1.000 de locuri de muncă pentru bugetari

Vești bune pentru românii care își caută loc de muncă. Concret, casele județele de pensii caută personal pentru a putea recalcula pensiile din țara noastră. Decizia apare în cadrul unui proiect de Ordonanță de Urgență ce a fost adoptat zilele trecute de guvern.

Proiectul normativ prevede nu mai puțin de 1.000 de locuri libere ce trebuie să fie ocupate în viitorul cât mai apropiat. Românii care iau în calcul această opțiune trebuie să știe că angajarea se face pe o perioadă limitată de timp.

Mai exact, este vorba despre un an și jumătate, până la data de 31 decembrie 2022. Cei care sunt interesați de postul în cauză trebuie să dea un concurs care constă într-un test grilă și un interviu. Pentru a participa la concurs trebuie să prezinți documentele:

  • cerere de înscriere la concurs;
  • copia actului de identitate sau a oricărui alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;
  • copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea
  • condiţiilor specifice ale postului;
  • carnetul de muncă sau, după caz, adeverinţele care atestă vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor, în copie;
  • cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează;
  • adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult șase luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al
  • candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate;
  • curriculum vitae.

Anunțul președintelui Casei Naționale de Pensii

Pensiile ar putea să se mărească pentru unii vârstnici după evaluarea și recalcularea dosarelor la care lucrează la acest moment Casele de Pensii, a anunțat președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

Amintim că la recalculare se vor lua în calcul elemente suplimentare față de legea în vigoare precum sporuri sau orele în plus la locul de muncă. Autoritățile încearcă astfel să repare inechitățile existente, iar persoanele care au avut aceeași contribuție ar trebui să primească aceeași pensie.

„Noi încercăm să uniformizăm pensionarii, aceeași contribuție să aibă aceeași pensie egală, iar pensiile aflate la un nivel inferior vor crește. Nicio pensie nu va scădea. Dacă prin aplicarea formulei va exista un cuantum mai mic, pensiile vor rămâne la nivelul în plată”
Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii (Sursa: Realitatea Plus)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI