Locuri de muncă pentru români în Irlanda, în 2021. Ce salarii se oferă pentru muncitorii noștri

Locuri de muncă pentru români în Irlanda, în 2021. Ce salarii se oferă pentru muncitorii noștri
Locuri de muncă pentru români în Irlanda, în 2021

dată cu trecerea timpului, din ce în ce mai mulți români au decis că pentru a avea un trai mai bun, trebuie să lucrezi în afara țării. Poate că cea mai „populară” țară aleasă de către români este Italia, dar și Irlanda este o alegere foarte bună. Foarte mulți aleg această țară pentru salariile mai mari dar și pentru condițiile de trai mult mai convenabile.

Chirii în Irlanda

Dacă ți-ai pus în plan pentru anul ce urmează să pleci la muncă în Irlanda, ar trebui să știi câte ceva despre chirii și unde este cel mai convenabil să stai. Chiriile sunt ok din punct de vedere al prețurile, asta dacă nu vrei să stai în Dublin.

Desigur, poți găsi și aici un loc unde să stai, doar că la prețuri mai mari. De asemenea, trebuie să știi că proprietarii sunt greu de contactat. Mulți nu răspund la telefon, preferă să-i contactezi prin e-mail, apoi te vor programa ei pentru a vedea imobilul.

Dublin este unul dintre cele mai mari orașe din Irlanda, aici ai cele mai multe șanse să-ți găsești un loc de muncă. Restul orașelor sunt mai mici și este mai greu să-ți găsești un job. Sigur, pe net vei găsi câteva variante, poți aplica fără probleme. Dar, cu cât este mai mic orașul, cu atât vei avea șanse mai mici să-ți găsești ceva.

Locuri de muncă în Irlanda

Cum am zis și mai sus, în Dublin vei găsi cele mai multe locuri de muncă. Cu cât ești mai calificat și ai mai multă experiență într-un anumit domeniu, cu atât vei avea un venit mai mare. Așa că, iată câteva locuri de muncă ce poate îți vor surâde:

  • Munca în construcții

Dacă vrei să muncești în construcții în Irlanda, vei avea un salariu de aproximativ 2700 € lunar. Cerințele sunt destul de simple, rezistență la stres și munca cu termene limite, rapiditate, spirit de echipă. În fișa postului este posibil să fie necesar și permisul de categoria B. De asemenea, experiența în posturi similare, mai ales în Dublin, reprezintă un avantaj.

  • Inginer proiectant AutoCAD

Un post de inginer este puțin mai greu de găsit, fiind nevoie de anumite studii. De exemplu, cunoștințele de AutoCAD, CAD, SKETCHUP, 3DSMAX sunt obligatorii. Trebuie să ai capacitatea de a proiecta diverse obiecte, piese într-o manieră cât mai realistică.  Un criteriu important ar fi experiența în software-ul LogiKal și experiența în fabricarea de fațade din aluminiu și sticlă. Studiile în domeniul IT reprezintă un avantaj, de asemenea. Dacă îndeplinești aceste cerințe, vei avea un salariu lunar de aproximativ 3000 €.

  • Șofer categoria D

Dacă ai permis de șofer profesionist, ai putea aplica pentru acest job. Un salariu de 2700 € este destul de atractiv. Trebuie să ai cunoștințe cu privire la legislația în vigoare, cazier auto fără abateri, cunoștințe de limba engleză la nivel mediu, cunoștințe minime de mecanică. Cel mai importat criteriu este atestatul de pregătire profesională pentru transport marfă sau cel pentru transport de persoane.

  • Bucătar

Un bucătar în Dublin are un salariu de 1800 €. În ceea ce privește criteriile pentru a avea acest job, trebuie să știi următoarele: abilități organizatorice și spirit de echipă, respectarea normelor de igienă, trebuie să respecți legislația muncii aplicabilă pentru locuri de muncă ca și bucătari în Dublin. De asemenea, deținerea calificării în domeniu este obligatorie, iar experiența anterioară la alte locuri de muncă asemănătoare reprezintă un avantaj.