Locul unic în România cu scări care „urcă” spre Dumnezeu. Merită vizitat în orice anotimp, peisajul îţi taie răsuflarea

de: Sabina Anastasia
11 02. 2023

Dacă intenționezi să pleci în vacanță și nu știi ce destinație să alegi, optează pentru locul unic în România cu scări care „urcă” spre Dumnezeu. Peisajul spectaculos îți taie răsuflarea. Este vorba despre una dintre principalele atracții turistice ale Masivului Ceahlău. Te poți deplasa aici în orice anotimp al anului, nu rămâi niciodată dezamăgit.

Locul unic în România cu scări care „urcă” spre Dumnezeu

România dispune de o mulțime de obiective atractive atât pentru turiștii din țară, cât și pentru cei străini. De la locațiile asociate cu vampirii din Transilvania până la pârtii de schi, sate ciudate și stațiuni în care să te răsfeți, niciodată nu dezamăgește. Există milioane de frumuseți ce așteaptă să fie descoperite de către cei interesați.

Dacă ți-ai plănuit să pleci în vacanță și nu știi ce locație să alegi, Playtech Știri îți recomandă un loc unic în țara noastră. Este una dintre principalele atracții turistice din Masivul Ceahlău. I se mai spune și „Muntele Sfânt”. Aici, 523 de trepte brăzdează forma piramidală de relief, pentru a oferi turiștilor posibilitatea să admire măreția de la înălțime.

Este vorba despre Vârful Toaca, care prezintă o altitudine de 1.904 metri, fiind al doilea vârf ca înălțime din Masivul Ceahlău. Este întrecut doar de Vârful Ocolaşu Mare, care are o înălțime mai mare cu trei metri, potrivit „Enciclopedia Geografică a României”. Aici, priveliștea este cu adevărat una spectaculoasă.

De-a lungul timpului, Vârful Toaca s-a bucurat de renume în rândul pasionaților de drumeții. Poate fi explorat în orice anotimp al anului. În sezonul rece, nimeni nu sparge liniștea de la înălțime. Nici păsările cerului, nici animalele din păduri. Totul este acoperit de zăpadă. Vei tresări de încântare!

Cum poți să ajungi pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău

Scara cu 523 de trepte care conduce la Vârful Toaca a fost reabilitată de către autoritățile locale, la cinci ani după ce un locuitor din regiune a înaintat o solicitare în care a atras atenția cu privire la degradarea sa.

„Sunt un locuitor al Neamţului, născut şi crescut la poalele pădurii, şi mi-a fost imposibil să nu urc pe Ceahlău. Îmi amintesc mereu de focurile de tabără până pe la 3 dimineata şi culcatul pe priciul din dormitorul comun unde eram cazaţi câte 20-25 de tineri. De atunci cred că îndrăgesc puritatea muntelui. Şi îmi mai aduc aminte de scara de lemn ce ajuta turiştii de toate vârstele să urce pe Toaca. Acum nu mai e”, se arăta în mesajul cetățeanului.

La locul unic din România, Vârful Toaca, poți ajunge din majoritatea localităților care îl înconjoară, după cum urmează: Bicaz, Taşca, Neagra, Izvoru Muntelui, Izvoru Alb, Pârâu Mare, Poiana, Durău etc..

Citește și: Fenomen straniu în Ceahlău. Este unic și se petrece în fiecare an pe 6 august

Pentru a explora muntele, turiștii pot urma unul dintre cele șapte trasee. Cel mai scurt durează trei ore și începe de la Cabana Izvorul Muntelui, continuă la Curmătura Lutu Roşu, Piatra cu Apă, Detunatele și ajunge la Vârful Toaca. Un alt traseu, de patru ore, poate fi parcurs pe ruta: Cabana Izvorul Muntelui – Curmătura Lutu Roşu – Pârâul Izvorul Alb – Stânca Dochiei – Jgheabul cu Hotar – Vârful Toaca.