Locul unic din România unde vin mulți străini. Peisajul pare desprins din a 8-a minune a lumii

Locul unic din România unde vin mulți străini. Peisajul pare desprins din a 8-a minune a lumii
Locul unic din România care i-a surprins pe turiștii străini.

Mulți dintre străini de peste tot din lume au descoperit chiar mai mult locurile fantastice pe care le deține țara noastră. Unii dintre ei s-au îndrăgostit atât de tare de România încât au decis să rămână să se bucure aici de anii de bătrânețe. Există, însă, unele zone sau atracții pe care chiar românii nu le-au văzut până acum. Avem un loc unic ce pare desprins dintr-o poveste. Cu siguranță toată lumea ar trebui să îl viziteze măcar o dată în viață. Iată mai multe detalii!

Loc unic în România: peisajul a rămas în mintea multor turiști străini

România este bogată de suflete calde, povești grele, mâncare delicioasă și tradiții impresionante. Toate acestea sunt completate fantastic de peisajele de la care nu îți mai vine să îți iei ochii.

Mulți străini descoperă încet frumusețile de la noi, iar câțiva dintre ei rămân atât de impresionați de ele încât decid să își trăiască aici anii bătrâneții. Canionul Râpa Roșie este una din destinațiile pe care trebuie neapărat să le ai pe lista de călătorie.

Cu siguranță nici toți românii nu au apucat să ia la pas zona. Locația unică din țara noastră este declarată rezervație naturală datorită coloanelor roșii săpate în aproximativ 60 de milioane de ani.

Peisajul amintește de Colorado, sau Cappadocia, iar unora abia le vine să creadă că se află, de fapt, în România. Câțiva vizitatori au mărturisit că seamănă cu un tărâm fermecat care poate ascunde povești care mai de care mai spectaculoase.

Pentru a vedea această locație trebuie să ajungi la Sebeș, jud. Alba, urmând autostrada A1, A10 sau E81, ulterior să urmezi drumul spre comuna Daia Română, DJ106, pentru a ajunge la Canionul Râpa Roșie.

Cum poți să ajungi acolo?

Trebuie să parcurgi ultimii 3/7 km pe un drum de țară, lângă un lan de porumb. Canionul celebru se află la o distanță de 148 de km de Cluj-Napoca, 66 km de Sibiu, 24 km de Alba Iulia, 6.2 km de Sebeș.

Râpa Roșie se întinde pe o lungime de 800 de metri și are înălțimi care variază între 50 și 425 de metri. Nu există trasee tematice care să fie marcate, dar poate fi înconjurat cu ușurință în aproximativ 2 ore.

Trebuie să ai la tine un echipament special minim necesar. Panta mare și lipsa vegetației au creat un relief deosebit care este reprezentat prin turnuri, coloane sau piramide de pământ în nuanțe de roșu care arată impresionant. Mulți consideră că Marele Canion din SUA a 8-a minune a lume, asemănător cu peisajul de la noi.