Locul unic din România pe care orice român trebuie să îl viziteze toamna. Este cea mai spectaculoasă zonă din țara noastră

de: Ana Chivu
31 08. 2022

Un loc din țara noastră a ajuns în topul destinațiilor multor turiști. Un număr impresionant de străini s-au îndreptat spre acesta după ce au văzut câteva fotografii. Nu mai este un secret pentru nimeni că România deține unele zone care parcă sunt desprinse din Rai. Din păcate, chiar mulți dintre români nu au ajuns aici. Poți să găsești o rezervație naturală de vis și natură cât vezi cu ochii într-o parte anume din teritoriul nostru. Află ce destinație trebuie neapărat să vizitezi în toamna aceasta!

Loc unic din România: trebuie vizitat toamna

Nu mai este un secret pentru nimeni că țara noastră este plină de locuri care îți taie pur și simplu respirația. Mulți turiști străini au afirmat acest lucru după ce au luat la pas unele zone de la noi. Există un loc în România care se numește ,,micul canion”.

Aici poți să găsești o rezervație naturală de vis, peisaje superbe și natură cât vezi cu ochii. În cazul în care vrei o vacanță sau o excursie în care să îți eliberezi mintea, este recomandat să vii aici. Mai exact, este vorba despre Râpa Roșie, o rezervație naturală geologică unică la noi care străbate județul Alba. Ea se află în apropierea orașului Sebeș.

,,Micul canion” este format în argilă roșie și are o vechime de 60 de milioane de ani. În zonă au fost descoperite chiar și fosile ale unor dinozauri. Rezervația se întinde pe o suprafață de zece hectare, iar pereții săi au înălțimi cuprinse între 80 și 100 de metri. La Râpa Roșie poți să găsești un perete uriaș cu aspectul unei orgi imense care lasă impresia unui monument.

Cum s-a format?

Rezervația complexă cuprinde formațiuni specifice de eroziune și șiroire care dau peisajului un aspect impozant, dar și o floră particulară. Ea are multe elemente rare ce surprind pe toată lumea la o primă vedere.

Turiștii pot să vadă aici un perete imens, coloane și piramide etajate, separate de ravene care formează un microrelief pe care geografii îl numesc „badlands” (pământuri rele).

Termenul din urmă a fost folosit pentru prima oară în Dakota de Sud, acolo unde acest relief este bine dezvoltat. Râpa Roșie s-a format prin eroziunea produsă de un torent în depozitele sedimentare de vârstă miocen inferioară.

Apele au săpat în timp cute adânci, iar astfel au luat naștere coloanele numite ,,piramide coafate”. La bază sunt torenții care au clădit conurile imense care își modifică aspectul și dimensiunile în urma ploilor mai abundente.