24 iun. 2022 | 14:06

Locul unic din România care este o minune a naturii. E singurul din lume, ai ajuns aici?

Diverse
Locul unic din România care este o minune a naturii. E singurul din lume, ai ajuns aici?
Locul unic din Romania care este o minune a naturii. E singurul din lume, ai ajuns aici

Știai asta? Podul Natural de la Ponoarele, cunoscut și sub numele de Podul lui Dumnezeu, Cel mai mare pasaj natural din România este considerat al doilea din Europa și singurul din lume deschis traficului rutier. Cum s-a format, de fapt, și de ce este considerat o minune naturală.

Cum arată Podul lui Dumnezeu din România

Podul de la Ponoarele este considerat cel mai mare pod natural din România și al doilea ca mărime de pe continentul european. Supranumit Podul lui Dumnezeu, pasajul are o lungime de 30 de metri, 13 metri lățime, o înălțime de 22 metri și 9 metri grosime.

Podul majestic este considerat a fi unic în lume, deoarece este singurul pasaj natural deschis traficului rutier. Arcada imensă de piatră trece şoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin, în județul Mehedinți.

Oamenii de știință l-au numit drept o minune a naturii, prin prisma faptului că Podul lui Dumnezeu s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al peşterii, fiind extrem de masiv.

„Podul poate fi admirat în toată măreţia sa din Crovul Peşterii, de unde se dezvăluie deschiderea spre Valea Pragului şi structura lui etajată formată din blocuri de calcar suprapuse, supuse eroziunii şi vremurilor.

Privit din partea opusă, dinspre Valea Turcului, Podul se impune ca un arc uriaş, împietrit, pe sub care se admiră Dealul Peşterii şi seninul cerului.”, sunt informațiile care apar pe site-ul oficial al Primăriei Ponoare, Mehedinţi.

Legendele care înconjoară Podul lui Dumnezeu

Localnicii sunt extrem de credincioși și, de-a lungul timpului, oamenii din zonă au transmis tot felul de legende legate de crearea Podului de la Ponoarele.

Ei cred cu tărie că pasajul de piatră a fost construit de Dumnezeu, pentru a le permite oamenilor să treacă Valea Pragului, alungându-l pe Diavol, care se adăpostea în peșteră.

„Lui Dumnezeu i s-a făcut milă de oamenii din Ponoarele care nu puteau trece Valea Pragului şi l-a alungat pe diavol care se adăpostea în peştera de la Pod.

Dracul a fugit şi atunci tavanul peşterii s-a prăbuşit, iar Dumnezeu a făcut podul pentru oameni. Dracul a ieşit la Zătonul Mare zgâriind cu ghiarele stâncile din Dealul Peşterii. Acolo s-a aşezat pe o piatră care-i poartă şi acum numele (Stânca Dracului)” spune una dintre legendele acestui loc.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro