24 iun. 2023 | 08:35

Locul superb din Thassos în care simți că ai ajuns parcă în Rai. E unic în lume, peisajul te lasă fără cuvinte

Utile
Locul superb din Thassos în care simți că ai ajuns parcă în Rai. E unic în lume, peisajul te lasă fără cuvinte

Grecia, ca și în alți ani, în 2023  se bazează pe veniturile din turism. Conform datelor preliminare, numărul turiștilor în Grecia a depășit 1 milion în primul trimestru din acest an. Pe lângă insulele deja celebre, unde mai toți românii își fac vacanțele, mai sunt și alte locuri, precum locul superb din Thassos în care simți că ai ajuns parcă în Rai. Ceea ce-ți pteum spune este că e unic în lume, iar peisajul te lasă fără cuvinte.

Petreceți o vacanță în locul superb din Thassos în care simți că ai ajuns parcă în Rai

Odată ajuns în Thassos, fie că ești cu mașina personală, fie că închiriezi o mașină, există o mulțime de lucruri de făcut și locuri recomandate pentru a vizita. Printre atracțiile turistice de vizitat în Thassos se află și  descoperirea frumoasei cascade Theologos, supranumit și locul superb din Thassos în care simți că ai ajuns parcă în Rai.

Vezi și: Câți bani costă să stai o noapte la cort în Thassos. Prețurile actuale pentru cazare, cort, mașină și curent

Localnicii le-au numit ”Kefalogournas”, iar cascadele și-au luat numele de la cuvântul ”kefali”, tradus din limba greacă ”cap”, care se referă la locația centrală a cascadelor în inima orașului Theologos și ”gournas” care înseamnă ”izvor” în dialectul Thassian.

Satul Theologos a fost întotdeauna unul dintre locurile de top de vizitat în Thassos, în primul rând, pentru plimbarea pe străzile tradiționale șerpuitoare, vizitarea bisericilor vechi ortodoxe și a muzeului de folclor și întâlnirea cu localnicii prietenoși. Cu toate acestea, pentru cei mai aventuroși, te poți bucura și astăzi de locul superb din Thassos, unde te simți că ai ajuns parcă în Rai. Aici poți face o baie în cascadă, deși trebuie să mai menționăm faptul că apa este destul de rece.

Locul este unic în lume, iar peisajul te lasă fără cuvinte

În Thassos nu sunt doar plaje și munți. Odată ajuns aici, insula te va surprinde, de asemenea, cu numărul de cascade și pârâiașe. Așadar, dacă ești entuziasmat de o zi de vânătoare de cascade în Thassos, haide să descoperim acest loc, parcă rupt din Rai.

Vezi și: Cât costă două șezlonguri și o umbrelă pe una dintre cele mai celebre plaje din Thassos. Prețurile au luat-o razna

În funcție de cascada pe care dorești să o vizitezi, este posibil să ai nevoie de mașină sau nu. În primul rând, dacă ești dispus să faci o drumeție de câteva ore, ai nevoie doar de o pereche de pantofi de drumeție confortabili. Cu toate acestea, dacă vrei să vezi toate cascadele din Thassos într-o zi, ar fi mai bine să folosești un mijloc de transport pentru a te deplasa pe munții și dealurile insulei.

În acest fel, poți acoperi, de asemenea, mai mult teren decât ai face-o pe jos. Singurul avertisment este că sunt un pic mai zgomotoase, ceea ce înseamnă mai puțin spațiu pentru a te bucura pe deplin de măreția naturii din Thassos în timp ce conduci.

”Kefalogourna” din satul Theologos din Thassos este un peisaj natural unic. Se află la periferia satului, în partea de nord-est a acestuia și este accesibilă pe o potecă. Apele din zona mai largă sunt colectate acolo și, împreună cu apele din sursa Agia Vassiliki, care este cea mai bogată din Thassos, creează două cascade care curg cu elan într-un bazin natural. Există și alte piedestaluri unde oaspeții pot înota și se pot răcori.

Vezi și: Ce faci dacă ai luat amendă pentru parcare în Thassos. Mulţi români se trezesc fără plăcuţe de înmatriculare

Vegetația din jurul cascadelor este densă, iar razele soarelui pătrund cu greu în frunzișul dens. Fluxul există pe tot parcursul anului, cu excepția cazului în care a existat o perioadă lungă de secetă intensă. În trecut, apa a fost folosită pentru a măcina grâul în morile de apă din zonă, după cum o dovedesc ruinele morilor care există în împrejurimi.

Grecia se bazează pe turism și în 2023

După o perioadă extrem de grea, în care am avut parte de restrciții, ca urmare a pandemie, în 2023 traficul de turiști care intră în Grecia a crescut cu 4,7% în primul trimestru al anului, ceea ce înseamnă 1,072 milioane de turiști. Această evoluție, potrivit datelor Băncii Greciei, a dus la înregistrarea în aceeași perioadă a unei creșteri de 63,8% a veniturilor din turism, până la 732,9 milioane de euro.

Traficul de călătorii din țările UE s-a ridicat la 898,7 mii de călători, înregistrând o creștere de 51,7% față de perioada corespunzătoare din 2022, în timp ce traficul de călătorii din țările non-UE -27 a crescut cu 103% și s-a ridicat la 975,5 mii de călători.

Vezi și: Cât costă o vacanță all-inclusive de 7 nopți în Turcia 2023. E mai ieftin decât în Bulgaria sau Grecia

În această perioadă au fost și mulți turiști români care au ales să-și petreacă concendiile sau mini-vcanțele pe insulele grecești, printre acestea și Thassos, o destinație preferată de majoritatea dintre ei. Dar, pe lângă serviciile și ceea ce pot vizita în Thassos, mai există și altceva.

Cascadele Kefalogournas, cu adevărat locul superb din Thassos în care simți că ai ajuns parcă în Rai

Așa cum spuneam, aici este locul superb din Thassos în care simți că ai ajuns parcă în Rai. Vei descoperi aici Cascada Theologos Gourna, Cascada Theologos Kefalogourna, Cascada Apostolus, Cascada Maries. Nu există un orar oficial de deschidere sau un bilet de intrare obligatoriu, însă, dacă dorești să faci fotografii unice sau să înoți singur, vizitează cascadele cât mai devreme posibil dimineața.

De asemenea, parcarea este ocupată mai târziu în timpul zilei de localnicii care locuiesc în Theologos. În același timp, îți oferim și câteva recomandări, și ar trebui să ții cont de elel:

Vezi și: Plaje din Thassos ideale pentru familii cu copii. Locuri superbe, perfecte pentru cei mici

Nu vizita cascadele în șlapi, rocile sunt alunecoase, așa că trebuie să poți încălțăminte confortabilă. Din păcate, nu există vestiare dacă dorești să te schimbi de hainele de plajă ude după o baie. Nu există cafenele sau magazine disponibile în apropiere, așa că să te asiguri că ai suficientă apă la tine.

Temperatura apei este de aproximativ 10 grade, gândește-te de două ori înainte de a sări în apă. Pentru toți iubitorii de natură și de drumeții, Theologos oferă câteva trasee frumoase de drumeție pentru toată lumea, dar multe se vor face pe jos, așa că mare grijă

Concluzie

În concluzie, în Theologos, locul superb din Thassos în care simți că ai ajuns parcă în Rai, există ceva pentru toată lumea, fie că alegi să descoperi flora și fauna uimitoare sau doar să te relaxezi cu o masă delicioasă la una dintre tavernele locale de neratat, dar după ce vizitezi cascadele de aici. Baftă la drumeții prin Thassos!

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Mașinile diesel devin istorie. Motorina nu mai este rentabilă în benzinării
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Capital.ro
Românii care pot primi de la stat până la 12.000 de lei. Trebuie doar să depună o cerere
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro