Locul superb din România care a fost interzis turiștilor. Veste de ultimă oră, nu mai ai voie să mergi acolo

de: Sabina Anastasia
15 07. 2023

Autoritățile au decis interzicerea accesului într-un loc superb din România, ca măsură de precauție, după un incident ce a avut loc sâmbătă, 15 iulie. Mai multe pietre s-au prăbușit, conducând la ruperea unor arbori și căderea lor în apă. Specialiștii nu vor ca turiștii să fie expuși vreunui pericol.

Accesul în Cheile Băniței a fost interzis

Cheile Băniței reprezintă una dintre principalele atracții turistice din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina. Autoritățile au decis, sâmbătă, 15 iulie, interzicerea accesului turiștilor în zonă, ca măsură de precauție, după un incident periculos.

Astăzi, la Cheile Băniței, s-au prăbușit pietre de pe versantul aflat deasupra cheilor, conducând la ruperea și prăbușirea mai multor copaci în apă. Din fericire, evenimentul nu a condus la rănirea călătorilor din zonă, potrivit anunțului făcut de autorități.

Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara și Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina au decis, în urma incidentului de sâmbătă, să interzică accesul turiștilor. Nu a fost luată în calcul nici măcar opțiunea de a călători în zonă pe proprie răspundere.

Te-ar putea interesa și: Toți românii trebuie să știe condițiile de pe litoralul românesc: ce se întâmplă la Marea Neagră, anunțul oficial

Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara și Administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina au evaluat pericolul ca fiind major. Autoritățile au explicat că nu vor să își asume rănirea vreunui turist, astfel încât momentan nu se poate călători în teritoriu.

Anunțul făcut de autoritățile române

„Sâmbătă, s-au prăbușit pietre de pe versantul aflat deasupra cheilor, care au produs ruperea unor arbori aflați pe versanți și căderea lor în apă. Din fericire, niciun turist nu a fost rănit.

Pericolul pentru integritatea turiștilor este iminent și nu ne putem asuma să permitem nici măcar intrarea pe propria răspundere a vizitatorilor. Vom reveni cu informații despre accesul în viitor în Cheile Băniței după o evaluare a siguranței traseului”, este mesajul transmis de administrația Parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

Cheile Băniței este o zonă superbă din România, care reprezintă una dintre principalele atracții din Parcul Natural Grădiștea Muncelui Cioclovina pentru conaționali, dar și pentru turiștii străini. Rezervația se află la opt kilometri nord de Petroșani, în apropierea Peșterii Bolii.

Te-ar putea interesa și: Alternative de vacanță, dacă te-ai săturat de aceleași veșnice locuri: destinații turistice perfecte pentru vara aceasta

La Cheile Băniței poți să ajungi foarte ușor. Majoritatea turiștilor se deplaseză în teritoriu cu ajutorul mașinii personale sau a autobuzelor pentru călători. Accesul în zonă se face pe șoseaua Hațeg – Petroșani (DN 66), dinspre localitatea Bănița.