05 iul. 2023 | 15:55

Alternative de vacanță, dacă te-ai săturat de aceleași veșnice locuri: destinații turistice perfecte pentru vara aceasta

ACTUALITATE
Alternative de vacanță, dacă te-ai săturat de aceleași veșnice locuri: destinații turistice perfecte pentru vara aceasta

Dacă ești în căutarea unei aventuri europene pentru această vacanță, te poți bucura de o varietate incredibilă de atracții turistice pe acest continent, deoarece Europa este plină de oferte interesante.

Deși multe destinații sunt extrem de aglomerate, atrăgând ca un magnet turiștii străini și având prețuri pe măsură, există și opțiuni mai puțin cunoscute care merită să fie explorate.

Aceste țări ascund destinații mai puțin faimoase, dar la fel de atractive și accesibile tinerilor dornici de aventură, cu o varietate de obiective turistice, bucătărie delicioasă și activități de relaxare.

Unde mergi vara aceasta pe bani mai puțini, dar nu și pe mai puțină distracție și relaxare

  • Maribor, Slovenia: Situat în inima celei mai bogate regiuni viticole din Slovenia, Maribor oferă o oportunitate unică pasionaților și amatorilor de vin să exploreze cea mai veche viță de vie din lume.
  • Essen, Germania: Muzeul Folkwang se bucură de o reputație impresionantă în lumea artei moderne și contemporane. Aici vei descoperi opere semnificative ale unor artiști consacrați, precum și ale unor talente emergente, oferindu-ți o perspectivă bogată și variată asupra evoluției artei în Europa.
  • El Palmar, Spania: Dacă ești în căutarea unei destinații ideale pentru distracție, El Palmar reprezintă alegerea perfectă. Situat în sudul Spaniei, pe frumoasa Costa de la Luz, El Palmar oferă o plajă extinsă, cu o lungime de aproximativ 8 km, unde valurile blânde ale Oceanului Atlantic fac din acest loc un paradis pentru începătorii în ale surfului.
  • Cittadella, Italia: În cazul în care planifici o excursie în Italia și dorești să explorezi mai multe orașe din nordul țării, Citadella reprezintă o locație ideală pentru a începe aventura. Situat strategic în centrul Regiunii Veneto, în nordul Italiei, acest mic oraș te va cuceri cu farmecul său. Citadella se află la aproximativ o oră distanță de Veneția și Verona cu mașina și la trei ore de Milano sau Florența.
  • Oradea, România: Oradea, numită și „capitala Art Nouveau a României, te va încânta cu frumusețea sa arhitecturală și cu multitudinea de clădiri ce aparțin acestui stil artistic. Orașul este recunoscut pentru diversitatea minorităților etnice, care au contribuit la dezvoltarea culturală și arhitecturală, de-a lungul timpului.
Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele