Locul spectaculos, care îți dă fiori. Pășești în gol la 1200 de metri. Peisajul însă este unul ireal de frumos

de: Ștefan R. Apostol
27 08. 2024

Dacă nu ai rău de înășțime și vrei să te minunezi de ce poate crea mintea umeană, ar fi cazul să vizitezi locul spectaculos, care îți dă fiori. Aici, pășești în gol la 1200 de metri, iar peisajul însă este unul ireal de frumos.

Biokovo Skywalk, locul spectaculos, care îți dă fiori

Pentru turistul amator de senzații tari acesta este locul spectaculos, care îți dă fiori, și este o adevărată minune a inginerie, o creație imposibilă a minții umane.

Dacă nu ai auzit până acum de Biokovo Skywalk, îți spunem că se află în Parcul Național Biokovo din Croatia, și odată ajuns aici vei vedea cum peisajul însă este unul ireal de frumos.

Biokovo Skywalk este o minune arhitecturală cocoțată pe maiestuosul lanț muntos Biokovo. Această realizare inginerească suspendă vizitatorii pe marginea unei stânci abrupte, oferind vederi panoramice de neegalat ale Mării Adriatice și ale coastei dalmate înconjurătoare.

Mai trebuie să-ți spunem că ai de parcurs aproximativ 1319 km până în zona Makarska, unde se află locația, traversând Serbia și Bosnia Herțegovina, ca mai apoi să ajungi în Croația, și ulterior în Makarska, dacă pleci cu mașina.

Poți opta să mergi cu avionul, de la București la Zadar, și vei face zborul în doar 1 oră și 40 de minute, dar de la Zadar și până la Makarska va trebui să închiriezi o mașină. Odată ajuns în oraș vei putea găsi cazare, fie în pensiuni, fie în sistem de aparthotel, dar în funcție de sezon și prețurile pot varia.

Aici vei descoperi cel puțin 4 plaje, iar până la parcul Naținal Biokovo ai de mers cam 6 kilometri.

Mergând pe Biokovo Skywalk, pășești în gol la 1200 de metri

Această minune inginerească a fost consturită la o altitudine de peste 1200 de metri deasupra nivelului mării. Biokovo Skywalk oferă o perspectivă impresionantă, permițându-ți să privești spre Marea Adriatică.

Din acest punct de observație înalt, vei asista la interacțiunea dintre lumina soarelui și umbra care dansează peste peisajul accidentat, creând o tapiserie fascinantă de culori și texturi.”, se spune în descrierea locului, ia adevărul este că aici ai parte de peisaje ireal de frumoase.

Biokovo Skywalk este o platformă în formă de potcoavă ieșită din stâncă, cu o pasarelă din sticlă, situată în partea de sud-vest a Parcului Natural Biokovo, la o altitudine de 1228 de metri deasupra nivelului mării, unde există condiții meteorologice specifice. Aici, punctul de observație are o capacitate de 30 de vizitatori în același timp.

Descoperă peisajul ireal de frumos din locul spectaculos, care îți dă fiori

Turiștii care ajung pe Biokovo Skywalk, vor avea oportunitatea unică de a admira frumusețea naturală și biodiversitatea bogată a Parcului Natural Biokovo.

Pe măsură ce traversați Skywalk, vei putea vedea flora și fauna parcului, inclusiv specii rare de plante și animale sălbatice care locuiesc în această zonă sălbatică.

Dacă ești în căutare de adrenalină sau pur și simplu vrei un moment de seninătate în mijlocul grandorii naturii, Biokovo Skywalk promite o experiență de neuitat pentru vizitatorii de toate vârstele.

Din acest loc, situat la peste 1200 de metri vei simți briza de munte și te vei îndrăgosti de frumusețea de aici care-ți taie respirația.