Locul minunat din România de care puțină lume știe. Parcă ai ajuns în Japonia

de: Mariana Olteanu
24 07. 2023

România se poate lăuda cu locuri de vis, care te pot lăsa cu răsuflarea tăiată. Anumite locuri din țară te pot duce cu gândul la destinații exotice sau chiar asiatice. Printre astfel de locuri, se numără și grădina botanică din  Jibou, orașul de pe malul râului Someș. Dacă o vei vizita, te vei simți ca în Japonia.

Locul care te va face să te simți ca în Japonia

Jibou, orașul de pe malul râului Someș, ascunde o adevărată comoară în natură: Grădina Botanică ,,Vasile Fati”. Locul te va duce cu gândul la Japonia. Vă veți convinge că această destinație merită pusă pe lista de destinații  turistice.

Chiar dacă nu este foarte cunoscut, orașul Jibou ascunde multe locuri frumoase. Activitățile diverse, peisajele și liniștea, fac ca această destinație să fie una ideală pentru familiile cu copii.

Te-ar putea interesa și: Locul secret din România din care izvorăşte curcubeul. Eşti ca într-un basm, însă puţini turişti ajung aici

Pe lista obiectivelor care merită vizitate se numără și Grădina Botanică ,,Vasile Fati”, cunoscută drept una dintre cele mai frumoase și mai mari grădini botanice din România. Diversitatea și culoarea acestui loc vă va surprinde. Pe lângă florile parfumate și intens colorate, grădina dispune de un acvariu, un parc zoologic, cu cerbi și voliere cu păsări.

De asemenea, grădina japoneză atrage ca un magnet turiștii. Multitudinea de flori vă va face să vă simțiți ca în Japonia. Povestea acestui loc minunat a început în anul 1968, când  profesorul Vasile Fati de la liceul din localitate a decis să deschidă această grădină. Scopul acesteia era unul educativ.

Te-ar putea interesa și: Satul fantomă din România unde mai există doar patru locuitori. Motivul pentru care nu vor să plece din localitate

Ce alte obiective turistice mai pot fi vizitate?

Lista cu obiectivele turistice care pot fi vizitate în Jibou nu se termină aici. Printre locurile care merită vizitate se numără și:

• Castelul Wesselényi (1796)
• Castelul Béldy (1903)
• Primăria (1907)
• Biserica Reformată (secolul al XIII-lea)
• Biserica Catolică (secolul al XIII-lea)
• Muzeul orășenesc din Casa de Cultură, unde puteți vedea o colecție inedită de obiecte străvechi, tradiționale, dar și din perioada comunismului.

• Cripta Wesselényi (secolul al XVIII-lea)

Și aceste locuri vă vor impresiona. Dacă vreți să vizitați un loc inedit, acesta este momentul oportun.

Te-ar putea interesa și: Locul din România care atrage mii de turiști în fiecare an. Cum s-a format noua insulă care a apărut în mijlocul Dunării