Pădurea Hoia Baciu este situată la vest de județul Cluj-Napoca, oraș din nord-vestul României. Pădurea se întinde pe o suprafață de 295 de hectare de teren, iar cei cărora le plac poveștile de groază o pot trece pe lista cu locuri de vizitat, pentru că aici se petrec multe lucruri inexplicabile.
Pădurea Hoia Baciu are trasee marcate pentru turiști
Pădurea beneficiază de mai multe trasee marcate, pentru a nu se rătăci turiștii. În plus, au fost adăugate și traseele de biciclete. Ce se cunoaște mai puțin este faptul că aceasta ar fi cea mai bântuită pădure din lume. Istoria pădurii este învăluită în mister, iar cei care locuiesc în zonă au adevărate povești de groază despre acest loc.
Astfel, mulți dintre ei se feresc de pădurea Hoia Baciu, în contextul în care susțin că aici s-a văzut și un OZN la sfârșitul anilor 1960. În plus, în urmă cu sute de ani, mai mulți țărani au fost uciși în această pădure, motiv pentru care acum ar fi bântuită.
Mulți oameni se simt urmăriți în pădurea Hoia Baciu
De regulă, persoanelor care vizitează această pădure li se întâmplă tot felul de lucruri neașteptate. Starea de spirit li se schimbă deodată și se simt urmăriți de ceva.
O altă legendă pe care dacă o auzi îți îngheață sângele în vene este cea a fetei care a dispărut în pădurea Hoia Baciu. Aceasta a dispărut timp de 5 ani și a reapărut după tot acest timp, fără a-și aminti ce i s-a întâmplat.
O altă legendă asemănătoare arată că un cioban și o întreagă turmă de oi au intrat în pădurea Hoia Baciu și nu s-au mai întors nici în ziua de azi.
Fauna și flora din pădurea Hoia Baciu
O suprafață de 12 hectare din Pădurea Hoia Baciu este acoperită de stejar pufos și este arie protejată. În ciuda acestui fapt, situl este afectat adesea de defrișări ilegale. Pădurea una mixtă de stejar pufos, carpen, corn, alun, salcâm, gorun, pin silvestru, pin negru, tei, arțar, măr sălbatic și peri sălbatici.
În pădurea Hoia Baciu sunt prezente animale terestre precum șoarecele de câmp, pisica sălbatică, vererița, mistrețul, iepurele de câmp sau gușterul, dar și zburătoare precum liliacul, mierla, cucul, gaița, pițigoiul mare, pițigoiul albastru, mierla, țicleanul, cinteza sau cucuveaua.