Locul în care trebuie pus bradul de Crăciun. Ai făcut ani de zile această greşeală, spun experţii

de: Sabina Anastasia
09 12. 2023

Ai instalat deja bradul de Crăciun în casa sau apartamentul tău? Specialiștii spun că majoritatea oamenilor pun pomul verde într-un spațiul complet greșit din locuințele lor. Află în rândurile de mai jos care este locul în care ar trebui să așezi, de fapt, bradul.

Ai amplasat pomul de Crăciun în casă?

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Majoritatea românilor au început deja să își decoreze locuințele în spirit festiv. Mulți au instalat deja și pomul de Crăciun în casă sau în apartament. Poate ai amplasat bradul în același loc ca în anii trecuți sau ai ales un alt spațiu de această dată.

Indiferent de decizia pe care ai luat-o, un lucru este cert: Crăciunul nu poate fi sărbătorit fără pomul frumos împodobit. Mulți români aleg să trăiască această experiență, la final de an, alături de membrii familiei lor și de cei mai apropiați prieteni.

Citește și: Câți bani costă un brad cu două săptămâni înaintea Crăciunului. Sunt variante pentru toată lumea

Locul greșit în care îl instalează oamenii

Poate nu ai oferit prea multă importanță locului în care așezi bradul de Crăciun. Majoritatea vor doar să instaleze pomul într-un spațiu în care să poată fi văzut de toată lumea. Specialiștii spun că cei mai mulți oameni așează pomul de Crăciun în locul greșit din locuință.

A pune bradul de Crăciun în fața ferestrei, plin de dantele, fundițe și beculețe, pentru ca oamenii să-l poate admira este un obicei ce ar trebui evitat, potrivit directorului de creație Emily Simmons, de la compania Ruggable. Specialista a explicat și de ce ar trebui ca pomul să fie amplasat în alt loc.

Consecințele negative ale acestui obicei

Dacă îți place ca bradul de Crăciun să fie unul natural, nu artificial, mai mult ca sigur ți s-a adus la cunoștință faptul că pomul are nevoie de lumină solară pentru a se păstra în formă bună. Prea multă lumină directă solară poate să îl distrugă însă, pomul uscându-se foarte repede.

Plasat direct în fața ferestrei din dormitor sau din sufragerie, bradul poate să blocheze lumina solară, încăperea devenind mai rece și mai întunecată. Mai grav este însă faptul că, dacă pomul este natural, va fi deteriorat rapid de intensitatea razelor solare directe, care pătrund prin fereastră.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai mult. Trucul ca să te bucuri de el mai mult de o lună

Unde să așezi bradul natural de Crăciun

Pentru a profita la maximum de spațiul de care dispus în interiorul locuinței tale de sărbătorile de iarnă 2023-2024, directorul de creație Emily Simmons a sugerat câteva spații în care poți să așezi și tu bradul de Crăciun, fără ca pomul să blocheze atât de multă lumină să pătrundă în încăpere.

„Întotdeauna aș sugera să așezi pomul real, bradul natural de Crăciun în lateralul ferestrei sau mai aproape de o fereastră care nu este orientată spre sud. Astfel, copacul tău va primi în continuare lumina de care are nevoie, fără a-i oferi prea multă lumină directă a soarelui.

Lumina naturală va putea să-ți orneze cumva copacul de Crăciun, adăugând un plus sentimentului de sărbătoare din casa ta!”, a spus Emily Simmons.