23 ian. 2023 | 12:58

Locul în care românii cumpără case cu teren de mii de metri pătraţi cu doar 5.000 de euro. Au şi toate utilităţile necesare

News
Locul în care românii cumpără case cu teren de mii de metri pătraţi cu doar 5.000 de euro. Au şi toate utilităţile necesare
In ce tara cumpara romanii case ieftine

Mulți dintre români au început să facă o mutare foarte curioasă la început de an. Au început să cumpere case în străinătate. Care este locul în care românii cumpără case cu teren de mii de metri pătraţi cu doar 5.000 de euro. În plus, proprietățile au şi toate utilităţile necesare.

Românii au început să cumpere case într-o anumită țară. Prețurile sunt mai mult decât convenabile

Ungurii vin să cumpere mâncare din România, iar românii din vestul ţării au început să cumpere case în Ungaria. Anul trecut, aproape în fiecare zi, o locuinţă din Ungaria a fost cumpărată de cineva din România.

Noul trend se menține și în acest an și presupune urmărirea anunțurilor imobiliare la preț de chilipir de peste graniță. Astfel se pot găsi case bune la preț de doar câteva mii de euro.

Românii fac naveta Ungaria-România

Prețurile bune la case, cumulat cu reţeaua de autostrăzi a vecinilor bine pusă la punct îi fac pe mulți români să facă naveta zilnic.

Adela Todoran locuiește și lucrează în Timișoara, însă și-a cumpărat, casă de vacanţă în Ungaria, la doar o oră și jumătate distanță, cam cât se face cu trenul din Bucureşti până pe Valea Prahovei.

Ce se poate cumpăra cu 5000 de euro

Adela Todoran nu avea cum să refuze o astfel de ofertă, mai ales că lucrează în domeniul imobiliar şi cunoaşte bine piaţa. A cumpărat cu 5.000 de euro o casă de cărămidă care are utilităţile trase până la poartă și beneficiază de un teren generos.

„Am teren de 4000 de metri pătraţi şi m-a tentat foarte mult. E împărţită în 3 camere, baie, bucătărie. Aş vrea să o măresc. Eu zic că 15 – 20.000 de euro mai am de investit, ca să o fac aşa cum îmi doresc eu”, a spus Adela Todoran, potrivit Observator.

De ce sunt casele ieftine în Ungaria

Casele rămân goale în zona de graniţă pentru că mulţi unguri se duc către centrul țării, în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite.

Bogdan Holocan, proprietarul unei agenţii imobiliare care are în portofoliu proprietăţi de la vecinii ungari spune că: „Locuinţele încep undeva de la 6 – 7000 de euro şi pot să ajungă până la 100.000 de euro. Deja la suma asta vorbim de vile”.

Românii tot cumpără case în Ungaria de 10 ani

Astfel, în ultimii ani, tot mai mulţi cetățeni români cu simţ al proprietății au început să cumpere case în Ungaria.

„De vreo 10 ani a devenit foarte atractiva datorită preţurilor mici şi cheltuielilor foarte mici la gaz, curent, apă. Sunt sute de români care aleg să se mute în Ungaria pentru că zona e foarte liniştită şi foarte primitoare. Ungurii îi primesc cu bratele deschise pe români”, a mai spus Bogdan Holocan.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
MARȚI Exclusiv: Boureanu stă prost la capitolul despărțiri chiar și de prieteni. Cum a fost surprins omul de afaceri
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Capital.ro
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România! S-a produs în apropierea mai multor orașe
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
SCHIMBĂRI privind PERMISUL de CONDUCERE! Iohannis a promulgat LEGEA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro