Locul din România unde zici că ai ajuns în Elveția. Peisajul e superb. Cum arată ”Balta Dracului”

de: Corina Oprea
17 08. 2023

Dacă vrei să ai parte de o vacanță de vis, acesta este locul potrivit. Poate nu îți permite timpul sau situația financiară să ajungi peste hotare, dar află că și în România avem peisaje ca în Elveția. Cum arată ”Balta Dracului”, un loc de-a dreptul special, de unde vei rămâne cu amintiri pe viață.

”Balta Dracului” aduce Elveția în România

România este o țară cu un puternic potențial turistic, ce se bucură de o mulțime de vizitatori în toate locurile celebre. Deși mulți nu știu, se laudă cu peisaje mai frumoase decât ale elvețienilor, dar pe care nu toată lumea le-a descoperit.

Printre cele mai iubite zone, dar și pline de beneficii din punct de vedere al sănătății, se numără stațiunea Covasna. Ea se află la o distanță de 31 km de Sfântul Gheorghe și 60 km de Brașov și este foarte ușor accesibilă celor care vor să dea o fugă aici.

Peisajele montane sunt de nedescris, iar locul este o minune pentru organism. În trecut, celebra stațiune era numită ”Balta Dracului”, datorită apelor carbogazoase și a nămolului său benefic pentru multe probleme de sănătate.

Orașul Covasna sau ”stațiunea mofetelor și a celor 1000 de izvoare de apă minerală” are locuri de-a dreptul incredibile, desprinse parcă din filme sau din Elveția, renumită pentru vederile de vis.

Este o destinație perfectă pentru toate vârstele, pentru familiile cu copii, care au nevoie de distracție, cât și pentru vârstnicii care vin aici pentru tratamente.

Ce să vizitezi în Covasna

Cunoscută și sub numele de „Ținutul celor 1000 de izvoare”, Covasna este renumită pentru apele sale minerale bogate în dioxid de carbon și oligoelemente benefice pentru sănătate.

Băile Covasna oferă o gamă variată de tratamente balneare și terapeutice, precum băi calde în piscine cu ape minerale și impachetări cu nămol, contribuind astfel la relaxare și recuperare.

Un oraș pitoresc, Sfântu Gheorghe are o atmosferă liniștită și autentică. Centrul vechi păstrează clădiri cu arhitectură tradițională, străduțe înguste și piețe pline de viață. Biserica reformată din secolul al XIII-lea și Piața Libertății sunt puncte de reper importante.

Ascunsă într-un peisaj idilic, Mănăstirea Valea Sâmbetei este un loc plin de liniște și spiritualitate. Arhitectura sa simplă și atmosfera liniștită o fac o destinație potrivită pentru cei în căutarea unui refugiu spiritual.

Pentru cei pasionați de drumeții și natură, Munții Baraolt oferă trasee spectaculoase. Pe lângă priveliștile uluitoare, vei putea descoperi flora și fauna diversificată a regiunii.