Locul din România unde se îndeplinesc toate dorințele. Cei care intră aici simt o energie magică

de: Ionuț Vieru
27 08. 2023

România are o mulțime de locuri speciale și cu încărcate de energie, iar Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche este unul dintre acestea. Oamenii spune că aici se îndeplinesc dorințele și se vindecă de boli.

Mănăstirea Rupestră Șinca Veche, locul unde dorințele se îndeplinesc

Ansamblul de la Șinca Veche este format din Mănăstirea Rupestră, Izvorul Bunei Vestiri și Paraclisul Sfântul Nectarie. Mănăstirea se află în stânga izvorului, iar dealul în care este săpată mănăstirea este protejat cu o prelată mare.

Turiștii intră în Mănăstire pe un pod de lemn, iar pe parcurs ce înaintează, pot vedea în stânga și în dreapta diverse încăperi săpate în stâncă. Cu cât înaintează mai mult vor intra într-o încăpere unde se găsește gaura din tavan, iar din această încăpere vor ajunge într-o alta, unde se află un altar și un chip desenat pe un perete.

Mănăstirea poate fi vizionată doar cu ghid. Se spune că, în încăperea în care se regăsește crucea, se pot simți energii magice. Turiștii se roagă aici pentru sănătate și bunăstare în familie.

Conform arheologilor, deschizătura în tavan a fost făcută de oamenii care au locuit în acest loc în urmă cu circa 300 de ani, iar menirea acesteia a fost de a crea o intrare secretă în grotă.

Citește și: Locul din România considerat de străini „cel mai frumos din ţară”. Puţini au ajuns aici, priveliştea îţi taie răsuflarea

Mai mult de atât, se spune că Izvorul Bunei Vestiri are apei tămăduitoare, iar cei care beau apă de aici vor fi sănătoși toată viața și se vor vindeca de boli. Izvorul este o sursă de apă proaspătă și a fost sfințit de mai multe ori de preoți.

Cât de veche este Mănăstirea Rupestră Șinca Veche

Unii arheologi sunt de părere că Mănăstirea este un templu pre-dacic și că ar avea 7000 de ani vechime. Potrivit acestora, ar fi fost săpată de aceeași civilizație care ar fi făcut și Templul Alb din Insula Șerpilor, urmașii atlanților, tracii. Alți istorici spun că templul este vechi de circa 2.000 de ani.

Se spune că cei care vin aici cu inima curată li se vor îndeplini toate dorințele. De asemenea, unii spun că au simțit energii misterioase care vin din pământ, alții spun că aici se întâmplă fenomene supranaturale, că poți auzi vocile îngerilor care cântă.

Citește și: Toată lumea ştie de Delta Dunării, dar România are un alt loc magic asemănător. Prea puţini turişti vin aici

Pe pereții templului se găsesc diferite simboluri, unele vechi de mii de ani. De exemplu, două litere V întrepătrunse sau poate A și V, simbolul semănând cu unul dintre simbolurile culturii Cucuteni, simbol al fertilității. Pe un alt perete se regăsește chipul unui om, despre care unii spun că este cel al lui Iisus, Steaua lui David și semnul Yin și Yang.