Locul din România luat cu asalt de străini. Toţi vin aici să facă fotografii, spun că este desprins din filmele SF
Turiștii străini plătesc bani grei pentru a se bucura de un loc din România care arată ca în filmele SF. Există un loc la noi în țară care a reușit să îi surprindă pe cei care nu sunt de aici. Majoritatea oamenilor bagă mâna adânc în buzunare doar pentru o fotografie cu această atracție. Unii dintre ei vor doar să trăiască experiența la maximum, alții special pentru fotografii. Iată unde se află și ce se întâmplă aici!
Locul din România care atrage mulți turiști: mulți spun că este desprins din filmele SF
România are multe zone frumoase de care turiștii străini încep să audă din ce în ce mai des. Curiozitatea i-a adus pe unii în țara noastră, lucru care i-a făcut să rămână fără cuvinte. Există un loc în România care a devenit celebru în întreaga lume și pentru care oamenii plătesc bani grei doar în schimbul unei fotografii.
Mai exact, este vorba despre barajul Vida, din județul Bihor. Acesta a ajuns la urechile multora datorită formei sale unice. Locul se transformă într-un magnet pentru fotografi sau turiști în special în momentul în care este înghețat complet.
De asemenea, pescarii din zonă se trezesc și ei la primele ore ale zilei pentru a merge aici în speranța să prindă captura vieții lor. Localnicii au explicat că au văzut în apă pești de dimensiuni uriașe care aduc aminte de creaturile preistorice.
,,Lacul Vida, pentru un fotograf oferă multe cadre care sun memorabile şi mai apoi urcate pe reţelele sociale pot deveni uşor virale, distribuite de multă lume. Este un loc foarte frumos care ar trebui vizitat şi de fotografi şi de profesionişti”, a explicat pentru Digi 24, Vasile Valcan, fotograf.
,,Sunt diferenţe mari de temperatură de 10-15 grade, deci este destul de periculos”
Peste zeci de oameni au ajuns în zonă în ultimii ani, iar mulți dintre ei au bătut un drum lung doar pentru o singură poză cu peisajul deosebit. O altă minune din zonă este lacul cu vârtej, așa cum este cunoscut de localnici.
,,Are o adâncime de 10 metri şi o lungime de 70 de metri, pe o suprafaţă de 6 hectare. Temperatura de la mal până la deversor diferă, sunt diferenţe mari de temperatură de 10-15 grade, deci este destul de periculos”, a detaliat Lucian Fâşie, din cadrul asociaţiei Visit Dobreşti, pentru sursa citată.
Acesta a fost amenajat pe râul Holod în urmă cu mulți ani, dar în 1967 a fost încheiată construcția lui.