Locul din România cu cel mai ozonat aer din Europa. Aici trebuie să mergi în vacanță în 2022

de: Ionuț Vieru
08 06. 2022

România este o țară extrem de frumoasă și foarte vizită de turiștii din afara țării. Dacă vrei aer curat, poți vizita zonele montane pline de peisaje uimitoare, iar dacă preferi marea, litoralul este alegerea perfectă.

În România se găsește cel mai ozonat aer

Dacă vrei să te bucuri de o vacanță relaxantă, cu peisaje de neuitat și aer extrem de curat, nu trebuie să mergi în zonele montane din Elveția, cu toate că și acolo este foarte frumos. Dimpotrivă, cel mai ozonat aer din Europa îl vei găsi în România.

Stațiunea Soveja se află între păduri de brad și pin, iar aerul aici este foarte curat. Milioane de turiști din Europa aleg acest loc pentru a se bucura de liniște și aerul curat. De asemenea, peisajele sunt spectaculoase, izvoare cu ape minerale, munți și foarte multă verdeață.

În stațiunea Soveja, turiștii pot merge pentru a se trata datorită aerului curat din zonă. Este o stațiunea cunoscută pentru vindecarea bolilor, iar mii de turiști o aleg pentru a urma un tratament.

Dacă vrei să vizitezi acest loc unic din Europa, el se găsește între Brașov și Focșani. Locul este foarte liniștit, iar cazările sunt ieftine și sunt multe pensiuni de unde poți alege.

Singurul sat rotund din România

Satul Charlottenburg se găsește la doar o oră distanță de Timișoara, în inima Banatului. Este singurul oraș din România care are o formă circulară perfectă, iar originea ei a transformat localitatea într-un adevărat magnet de turiști.

Charlottenburg are un diametru de 210 metri și este situat la doar 45 de kilometri de Timișoara. Cunoscut și sub numele de Barița sau Șarlota, sătucul este situat în apropiere de localitatea Remetea Mică.

De asemenea, istoria satului este foarte interesantă. Contele Karl Ignaz Clary – Aldrigen, care era președintele administrației Banatului la acea vreme, a decis ca satul să aibă această formă.

Forma sa este pentru a proteja moșiile de posibilele distrugeri pe care le puteau face animalele sălbatice. Satul Charlottenburg a fost întemeiat de 32 de familii care au imigrat în Banat din nordul Italiei și sudul Germaniei, potrivit editiadedimineata.ro.

Turiștii care vizitează acest sat unic pot admira casele șvăbești, biserica romano-catolică și parcul de vânătoare din Șarlota. Cel din urmă a fost deschis cu un secol în urmă și este plin cu cerbi din Germania, Boemia și Austria.