23 mai 2024 | 20:53

Locul din România care revine la viață. Ce se construiește acolo, angajările vor curge pe bandă rulantă

News
Locul din România care revine la viață. Ce se construiește acolo, angajările vor curge pe bandă rulantă
O nouă fabrică se construiește în România

Jumătate de miliard de euro va fi investit de către un gigant german în țara noastră, astfel oferind peste 700 de locuri de muncă. Două puncte de lucru vor fi construite în România.

O nouă fabrică se va construit în România

O firmă uriașă intră pe piața din România și investește peste 500 de milioane de euro în două puncte de lucru din țară. Procesul de selecția a celor 700 de angajați a început deja.

Este vorba despre Karl Mayer, una dintre cele mai mari companii din Germania, specializată pe producție de tehnologii în industria textilă și mașini. Cele două puncte de lucru din România vor fi deschise în comuna Groși și Baia Mare.

Investițiile au fost deja anunțate în cadrul unei conferințe de presă unde a fost prezent și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan. Acesta a declarat că este un moment important și că este o investiție majoră în județ care va aduce foarte multe beneficii.

„Practic, sunt liderii de piaţă în industria maşinilor textile. (…) Este un moment important pentru noi, pentru că de mai bine de un an am început discuţiile cu cei de la Karl Mayer pentru a-şi deschide punct de lucru în municipiul Baia Mare (…) şi pentru a aduce o investiţie majoră, aici, în judeţul nostru.

În această vară (Karl Mayer) vor face primul pas investiţional prin halele deja închiriate, unde vor dezvolta prima producţie în Baia Mare”, a declarat Ionel Bogdan.

Peste 700 de locuri de muncă

Procesul de angajare a început deja, iar directorul companiei din România, Patrick Mock, a declarat că s-a închiriat o fostă hală industrială pentru ca fabrica din Baia Mare să funcționeze.

„Am închiriat deja o hală în Baia Mare şi vrem să începem lucrările foarte rapid. (…) Suntem în căutarea unei teren pentru o fabrică nouă (în comuna Groşi – n.red.) şi vrem să construim ceva în zona aceasta, în Maramureş.

Sperăm să creştem sănătos. Suntem în procedură de angajări ale muncitorilor calificaţi şi necalificaţi, căutăm operatori pentru sudură şi sperăm că totul va fi bine aici, în Baia Mare. Sunt sigur că vom avea mult succes aici, în zonă”, a afirmat Patrick Mock.

De asemenea, Roland Kohn, managerul de investiții, spune că vor exista foarte multe beneficii și că este sigur de investiția uriașă pe care a făcut-o în România.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alin Oprea neagă acuzațiile fostei soții: Este o invenție
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro