Locul din casa ta unde trebuie să depozitezi ceapa. Așa va rezista chiar și 6 luni

de: Ioana Bucur
15 07. 2023

Este un produs nelipsit din bucătărie, adăugând savoare și o aromă aparte numeroaselor rețete. În condițiile în care are un termen de valabilitate destul de lung, este esențial să fie depozitată corect, pentru a preveni apariția petelor de mucegai. Află care este locul din casa ta unde trebuie să depozitezi ceapa. Așa va rezista chiar și 6 luni.

Care este locul din casă unde trebuie să depozitezi ceapa

Dacă ții cont de câteva recomandări simple, vei vedea că ceapa poate să reziste chiar și șase luni. În timp ce refrigerarea pare o opțiune convenabilă pentru depozitarea fructelor și legumelor, acest produs este o excepție de la regulă. Dacă este ținută în frigider, i se va modica textura, iar umiditatea va grăbi procesul de alterare.

Mediul rece și umed al frigiderului declanșează conversia amidonului în zahăr din ceapă. Pentru a o păstra în condiții bune, se recomandă să fie pusă într-un loc întunecat, răcoros, uscat și bine ventilat.

În timp ce mulți oameni aleg să păstreze ceapa în dulapurile de bucătărie, este important să alegeți o locație departe de aragaz și cuptor. Temperaturile fluctuante în apropierea acestor aparate creează un mediu umed, nepotrivit pentru acest aliment.

În mod ideal, cămara sau pivnița asigură condițiile optime pentru ceapă, ajutând-o să reziste până la șase luni.

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu ceapa înainte de a o pune în salata de vinete. Aşa făceau şi bunicile noastre

Detaliile la care să fii atent

Metoda de depozitare este și ea la fel de importantă. În cazul în care ceapa cumpărată din supermarket este pusă într-o pungă de plastic, este indicat să fie scoasă din ambalaj.

Pungile de plastic păstrează umezeala, ceea ce duce la apariție și dezvoltarea mucegaiului. Potrivit Shop Food Waste: „Nu păstrați niciodată aceste articole în plastic sigilat, deoarece se vor altera  rapid.”

Experții recomandă depozitarea cepei și usturoiului într-un coș sau o pungă de hârtie care să permită o circulație adecvată a aerului. Această metodă poate prelungi durata de viață a cepei și usturoiului la trei până la șase luni. Un coș perforat este o altă opțiune potrivită.

Te-ar putea interesa și: Ce să faci cu ceapa înainte de a o pune în salată. Aşa nu va mai ustura, doar la restaurant o mai mănânci astfel