Locul din Capitală care i-a fascinat pe turiștii americani. Numai de aici mănâncă: ”Am venit special”

de: Stan Nicu
14 06. 2023

Numărul străinilor care ne vizitează țara este din nou în creștere, iar străinii vin la noi datorită peisajelor frumoase, a oamenilor drăguți, dar și pentru mâncarea bună. Care este locul din Capitală care i-a fascinat pe turiștii americani. Numai de aici mănâncă: ”Am venit special”.

Ce caută străinii care ajung în România în Piața Obor. Este incredibil de ce merg cu toții acolo

Străinii care ajung în România vor să viziteze Transilvania și Delta Dunării, însă, de obicei, se opresc prima dată în București.

Odată ajunși în Capitală, printre obiectivele turistice pe care vor să le vadă, foarte mulți ajung și în Piața Obor pentru a mânca vestiții mici.

Unii dintre străini au mai vizitat Piața Obor

„Bine ați venit din nou în București. Astăzi vom explora una dintre cele mai mari piețe din București, Piața Obor! Aici găsiți tot felul de lucruri, fructe, legume, dar am venit special că să gustăm un preparat tradițional”, spune ghidul unui grup de străini.

Americanii, încântați de micii românești

Ajunși tocmai din SUA în țara noastră, Sammy și Tommy au filmat toate experiențele culinare pe care le-au avut în București. Și-au dorit să ajungă în Piața Obor, unde au mâncat pentru prima dată mici, despre care au spus: „Sunt foarte suculenți, sunt cumva dulci, caramelizați pe exterior. A meritat așteptarea! Yummm”.

Pentru că au simțit ce se întâmplă, administratorii organizează și tot felul de concursuri pentru vizitatori.

Care este noutatea în ceea ce îi privește străinii care vin la noi

Numărul turiștilor străini care vin în România a depășit în anul 2023 aceeași perioadă a lui 2022, conform Institutului Național de Statistică.

Noutatea este că în țara noastră au început să ajungă tot mai mulți americani, australieni și asiatici, în grupuri organizate. Astfel, să nu vi se pară ciudat când veți vedea grupurile de străini conduși de ghizi prin Centrul Vechi, pe la Casa Poporului sau chiar în Piața Obor, la mici.

Străinii care cumpără croaziere pe Dunăre ajung și în București

„Suntem cu un grup de croazieră, de pe vas de croazieră pe Dunăre, din Germania. Vizitează Bucureștiul apoi plecăm la Fetești, la Dunăre, să-i îmbarcăm.

Foarte multe grupuri se pare că sunt îm iunie, iulie, august, acestea vor fi vârful croazierelor pe dunăre. Ei sunt din Germania, Statele Unite, Austria, Australia, Anglia și Franța”, a mai spus ghidul Cosmin Moldovan, potrivit stirileprotv.ro.

Nu în ultimul rând, ministerul Turismului din Grecia a sfătuit lumea să plece în vacanțe mai devreme. După doi ani de pandemie, lumea s-a conformat, astfel că destinațiile turistice au început să fie pline încă din luna iunie.