Locul de vis din România care trebuie vizitat în octombrie și noiembrie. Este de o frumusețe rară

de: Manolică Anca
13 10. 2023

A sosit acea perioadă a anului, când nopțile devin mai lungi, temperaturile scad considerabil, iar hainele groase încep să ne redevină ”prieteni”. Dar nu doar atât, pentru că toamna ne oferă și peisaje absolut uimitoare. Iată ce zonă din România ar trebui să vizitezi neapărat în această perioadă.

Locul în care să ajungi neapărat în octombrie și noiembrie

Deși toamna nu este anotimpul preferat al multora, deoarece odată cu aceasta nu mai avem parte de soarele torid al verii, este, totodată, anotimpul în care natura devine cel mai talentat artist. Amestecul de culori care se așterne peste copaci, păduri, drumuri poate transforma foarte ușor orice loc într-o destinație de vis.

Așadar, sunt o mulțime de zone frumoase la noi în țară care merită vizitate în acest anotimp. Vorbim despre drumurile de mare altitudine care oferă priveliști spectaculoase sau zonele de munte înconjurate de păduri dese, ce îmbracă o mulțime de culori vii.

Munții Piatra Craiului, o destinație de vis

Peisajele superbe de toamnă de la poalele Pietrei Craiului reprezintă un loc de neratat în fiecare an. Situată în nord-vestul Munților Apuseni, nu departe de Oradea sau Cluj-Napoca, aceasta este o zonă muntoasă mai joasă și în mare parte împădurită.

Prin urmare, ochii vor fi încântați de mulțimea de case tradiționale specifice zonei, dar și de copacii care îmbracă zeci de nuanțe de cărămiziu în această frumoasă perioadă a anului.

Citește și: Locul unic din România prea puţin ştiut. Porţile care duc ‘spre altă lume’ impresionează şi specialiştii. Sunt de o frumuseţe rară

Atracții turistice în Parcul Național Piatra Craiului

Fiind unul dintre cele mai spectaculoase masive montane din Romania, vizitatorii îi pot descoperi atracțiile parcurgând cele 42 de trasee turistice. Iată câteva dintre ele:

  • Prăpăstiile Zărneștilor – un sector de chei impresionant, care s-a format acum sute de milioane de ani în urmă
  • Creasta Pietrei Craiului –  aici există o mulțime de trasee care duc până în vârf
  • Cerdacul Stanciului – aflat la baza versantului vestic al Pietrei Mari, la altitudinea de 1720 m, fiind mai mare arcadă carstică din Piatra Craiului
  • Zaplazul – o succesiune de 4 arcade care au mai rămas dintr-o veche peșteră, situata în zona de vest a crestei, pe traseul La Lanțuri
  • Cheile Dâmbovicioarei – se întind pe o lungime de 2,4 km
  • Satele de munte – cu gospodăriile risipite pe dealuri, unde oamenii încă au păstrat tradițiile seculare
  • Castelul Bran – un obiectiv foarte cunoscut atît la nivel național, cât și internațional
  • Tranșeele de la Ciocanu – Ciocanu este un cătun al comunei Dâmbovicioara, situat lângă vechea frontieră între România și Imperiul Austro – Ungar. Aici se regăsesc și astăzi tranșee, ziduri de apărare și cuiburi de mitralieră intacte din Primul Război Mondial.

Citește și: Locul în care respiri cel mai curat aer din România. Mii de turiști vin aici an de an. Peisajul e mirific