Locuitorii din Ploiești ar putea rămâne fără apă caldă și căldură de la 1 aprilie. Ce spune primarul orașului

Locuitorii din Ploiești ar putea rămâne fără apă caldă și căldură de la 1 aprilie. Ce spune primarul orașului
Ploieștii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură

De luna viitoare, locuitorii din Ploiești ar putea rămâne fără apă caldă și căldură. Nimeni nu știe cine este de vină, de fapt. Edilul dă vina pe consilierii județeni, iar cei din urmă spun că primarul greșește.

Circa 50.000 de apartamente vor rămâne fără căldură

Locuitorilor nu le pasă atât de mult cine este de vină, cât vor să aibă apă caldă și căldură în case. Primarului municipiului spune că ședința comuna a consiliului local și a celui județean nu a avut niciun scop, întrucât nu s-a votat un acord de prelungire a contractului cu compania care furnizează agentul termic.

Firma respectivă avea un interval de 90 de zile, timp în care era obligată să asigure încălzirea locuințelor. Acest interval va expira pe 1 aprilie, iar licitația organizată de către Consiliul Județean Prahova nu se va finaliza până atunci, după spusele primarului. Prim urmare, circa 50.000 de apartamente nu vor avea apă caldă și căldură.

„E urât de tot, să stai în secolul al XXI-lea fără apă caldă și fără căldură”, spune un ploieştean.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Spitalul de Pediatrie din Ploiești a rămas fără apă caldă și căldură timp de aproximativ șapte ore. În aceeași situația au fost și câteva unități de învățământ. Acest lucru s-a datorat unor lucrări care visează rețeaua de termoficare primară.

Avarie masivă la rețeaua de apă și căldură în București

Pe 18 martie, o avarie masivă a lăsat fără apă caldă și căldură sute de oameni din zona Piața Unirii. Este vorba despre o țeavă spartă a Termoenergetica. Cu toate că s-au anunțat, la începutul anului, modernizarea a 11 km din rețeaua primară de termoficare, până în prezent nu s-a schimbat nimic.

„Anul trecut au fost 6 kilometri iar anul acesta ar fi undeva la 900 de metri – 1km. Urmând ca de aici mai departe să înlocuim până la poliţia locală pe ferentari. Cât vă ia să înlocuiţi un kilometru de ţeavă? Un kilometru de ţeavă… cu eforturi foarte mari, undeva la 3 luni, 4 luni”, a spus Ion Ciocotoiu, inginer-șef.

Cei 11 km de conducte din piața Lahovari și bulevardul Ion Mihalache ar urma să fie reabilitați începând de săptămâna aceasta. Din anul 2019 până în prezent, Energetica a înlocuit 15 kilometri de conducte. O mare parte dintre acestea se aflau în sectorul 4 și sectorul 5.

Urmăriți Playtech.ro și pe