Localitățile de lângă București unde au apărut primele restricții. Decizia e oficială

Localitățile de lângă București unde au apărut primele restricții. Decizia e oficială
Localitatile de langa Bucuresti unde au aparut primele restrictii. Decizia e oficiala

Cazurile noi de Covid-19 sunt într-o continuă creștere, astfel că autoritățile sunt nevoite să intervină cu măsuri urgente, anti-coronavirus. Valul patru al pandemiei ridică probleme în localitățile de lângă București. Aici au apărut primele restricții.

Au revenit restricțiile anti-Covid în localitățile de lângă Capitală

În Berceni, Bragadiru și Voluntari, autoritățile sanitare au anunțat că s-a depășit rata de doi la mia de locuitori. Care sunt noile restricții introduse în aceste localități de lângă Capitală. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a luat o serie de decizii de ultimă oră.

Tulpina Delta a început să facă ravagii în tot mai multe zone ale României. Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 crește de la o zi la alta, așa că autoritățile sunt în alertă! Unele localități se tem că valul patru al pandemiei de coronavirus va face mult mai multe victime. Recent, au fost impuse noi restricții în Berceni, Bragadiru și Voluntari, localități în care locuiesc foarte mulți bucureșteni.

Incidenţa tot mai mare a cazurilor noi de SARS-COV-2 impune iarăși restricții pentru a limita răspândirea virusului. În mai multe localități, edilii locali deja iau măsuri anti-Covid.

Ce nu au voie să facă oamenii

Prin urmare, marți, 14 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus o serie de restricții în localitățile din jurul Bucureștiului. În Berceni, Bragadiru și Voluntari, rata de incidenţă cumulată la 14 zile a COVID-19 a depășit doi la mia de locuitori. Astfel, oamenii trebuie să poarte din nou măscă de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun. Adunările publice vor fi limitate, anunță autoritățile.

Potrivit comunicatului făcut de către Prefectura Ilfov, în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, masca de protecție redevine obligatorie. Aceasta trebui să acopere foarte bine nasul și gura. Nu trebuie ținută sub nas sau bărbie, riscul de infectare cu coronavirus este destul de mare, avertizează medicii!

Cum rămâne cu nunțile și botezurile

Mai mult decât atât, participarea la competiţiile sportive în spaţiile închise sau deschise se poate face doar pe baza certificatului de vaccinare anti-Covid. La teatru și cinema, gradul de ocupare poate fi de maximum 70%. Și aici masca de protecție este obligatorie.

Totodată, evenimentele private, cum sunt nunțile și botezurile, sau concertele sunt permise cu o condiție. Numărul de participanți nu trebuie să depășească 150 în exterior sau maximum 100 în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI