Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’

Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’
Scenariu sumbru într-o localitate din România: rata de infectare este de 40/mia de locuitori

O localitate din România are rata de infectare 40 la mia de locuitori. Cetățenii sunt parte a unui scenariu sumbru, iar cei din urmă pare că sunt singurii vinovați.

Peste 40 la mie rata de infectare într-o localitate din România

Scenariu sumbru într-o localitate din România! Din păcate, realitatea este cruntă, iar singurii vinovați sunt chiar localnicii care nu respectă nicio regulă din contextul pandemic. ”Nu respectă regulile, se duc la birt”, arată o sursă pentru Antena3.

Concret, este vorba despre românii dintr-o localitate din Hunedoara. Rata această de infectare nu a fost atinsă nici măcar în India, în perioada neagră a crizei sanitare. În Brănișca sunt peste 60 de cazuri la o populație de 1.522 de persoane, lucru extrem de îngrijorător.

Comuna ocupă astfel primul loc în topul incidențelor de COVID-19 din toată țara. Oamenii legii susțin că incidența a ajuns la 40 de infectări la mia de locuitori din cauza unui focar de la căminul de bătrâni. De asemenea, autoritățile mai susțin și că zona este destul de tranzitată.

Se ia în calcul carantinarea localității. Și în Prahova sunt tot mai mulți români care sunt testați pozitiv. Rata de incidență acolo a ajuns la 11.35 de cazuri/mia de locuitori. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul chinez, iar alte 301 de persoane au decedat în urma infectării cu același virus.

Nou record de vaccinări în România

În timpul acesta, în România avem un nou record de vaccinări cu prima doză. În total, aproape 6 milioane de români sunt vaccinați cu schema completă. Peste 93.000 de cetățeni s-au vaccinat cu prima doză de vaccin împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acest lucru fiind un record în valul patru al pandemiei.

Alegerea românilor a fost aproape de jumătate din totalul de 93.049 către Johnson&Johnson (care necesită o singură doză). Concret, în ultimele 2 ore au fost administrate 47.542 de doze de Pfizer, 44.328 Johnson&Johnson, 1.148 Moderna și doar 31 AstraZeneca.

„Vaccinarea înseamnă sănătate și grijă. Grijă pentru propria persoană, pentru cei apropiați și pentru cei care au nevoie să acceseze sistemul de sănătate, fie că suferă de COVID 19 sau de alte afecțiuni.

Îi felicit pe toți cei care s-au vaccinat până acum și am încredere că, în perioada următoare, vom înregistra noi recorduri”, a afirmat premierul interimar în cazul primului record la care au ajuns românii cu pași repezi în prima tranșă din cadrul maratonului vaccinării. Oficialul i-a felicitat pe cetățeni pentru faptul că au ales să se vaccineze într-un număr atât de mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI