Unde a plecat Liviu Dragnea de la sediul PSD. În ce mașină s-a urcat când a scăpat de jurnaliști

de: Claudiu Surmei
26 05. 2019

Liviu Dragnea a avut o zi grea, care pare că s-a terminat foarte prost, iar asta a recunoscut-o chiar el la ieșirea din sediul PSD. Partidul pe care îl conduce și care în ultima vreme a scăzut în topul preferințelor alegătorilor a obținut 25,8% la alegerile europarlamentare, la egalitate cu PNL. La distanță foarte mică s-a aflat Alianța 2020 USR-PLUS, cu 23,9%.

Liviu Dragnea, îngrijorat după alegerile europarlamentare

În tabăra USR a fost mare bucurie după afișarea rezultatelor provizorii. La fel a fost și la PNL, dar și la PRO România. În schimb, social-democrații sunt plini de îngrijoare, după ce nu au reușit să se detașeze de principalii urmăritori la aceste alegeri.

Liviu Dragnea a plecat îngrijorat de la sediul PSD, după ce a oferit prima reacție cu privire la rezultatul alegerilor. Întrebat dacă este o zi tristă pentru PSD, liderul de partid a declarat că a avut și zile mai bune. Apoi s-a urcat în mașină și a plecat să se vadă cu Călin Popescu Tăriceanu. Dar nu în autoturismul propriu… Surpriză! Liderul PSD a fost așteptat într-un alt vehicul de nimeni altul decât mâna sa dreaptă, Codrin Ștefănescu. De această dată, acesta nu și-a mai făcut apariția zâmbitor la afișarea rezultatelor, ci a preferat să stea în umbră.

Ce a declarat Liviu Dragnea după ce au fost anunțate primele rezultate la alegerile europarlamentare

„Nu sunt niște rezultate care să bucure PSD, vor fi analizate în partid. (…) Niciodată n-am făcut altceva decât a zis partidul şi nici n-am făcut ceva împotriva a ceea ce s-a hotărât în partid. (…) Din punctul meu de vedere, coaliţia nu trebuie să fie afectată. (…) A fost o furtună a urii.

(…) Solicit doamnei prim-ministru să nu care cumva să-şi depună mandatul. Programul de guvernare trebuie dus la capăt”, a declarat Liviu Dragnea după ce s-au anunțat rezultatele la alegerile europarlamentare.