Liviu Dragnea, plângere penală împotriva procurorilor DNA care l-au anchetat

Autor: Alexandra Chivu - 16:27, 23 iul. 2019
Liviu Dragnea, plângere penală împotriva procurorilor DNA care l-au anchetat

Liviu Dragnea, fost lider PSD, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare. Cu mult timp liber acum, oficialul s-a gândit să facă plângere penală împotriva procurorilor DNA care l-au anchetat.

Liviu Dragnea, plângere penală împotriva procurorilor DNA care l-au anchetat

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, execută în prezent o sentință de 3 ani și 6 luni la penitenciarul Rahova în dosarul Angajărilor fictive la Direcția de Protecția Copilului Teleorman. Luni, Dragnea a deschis un proces la Curtea de Apel București. Fostul lider cere instanței anularea unei rezoluții a Inspecției Judiciare.

Potrivit portalului instanțelor, fostul lider atacă procurorii DNA care l-au anchetat. Solicitarea sa a fost înregistrată la Secția de contencios administrativ a Curțiii de Apel București. Încă nu a primit un termen de judecată. De altfel, este al doilea proces deschis de Dragnea la această secție. În primă fază, a avut câștig de cauză în fața Înaltei Curți, în ceea ce privește problema tragerii la sorți a completurilor de 5 judecători.

Dragnea, contestație

Proces, proces, dar ce contestă Dragnea? Fostul președinte PSD a făcut la Inspecția Judiciară mai multe sesizări împotriva procurorilor DNA care îl cercetau în dosarul Tel Drum, dar și în dosarul Angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Direcția Inspecției pentru procurori din cadrul Inspecțiiei Judiciare a clasat plângerile politicianului.

Liviu Dragnea, plângere penală împotriva procurorilor DNA care l-au anchetat
Fostul lider PSD a făcut plângere împotriva procurorilor DNA care l-au anchetat

”Tel Drum”, ancheta care nu mai vine

Despre dosar se știu multe, dar iată cele mai recente concluzii trase de șeful interimar al DNA, Călin Nistor, despre situația dosarului.

„Si eu mi-as dori sa fie solutionat cat mai repede acel dosar, cu o solutie legala. Stiti ca a fost necesara redeschiderea urmaririi penale intr-un alt dosar, care privea o parte din acele infractiuni care faceau obiectul investigatiei din cauza respectiva (in ceea ce priveste dosarul Tel Drum – n.red.)”, a spus Nistor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI