Liviu Dragnea, o nouă metodă prin care vrea să iasă din pușcărie. La ce apelează pentru a scăpa de condamnare
Fostul lider PSD Liviu Dragnea a recurs la o nouă metodă prin care vrea să iasă din pușcărie. La ce apelează pentru a scăpa de condamnare?
Liviu Dragnea, o nouă metodă prin care vrea să iasă din pușcărie
Printre defecte, Liviu Dragnea are și calități, iar pregnantă este ambiția. Fostul președinte al PSD a depus marți, la Curtea Supremă, un recurs în casație, prin care încearcă să obțină anularea condamnării de 3 ani și 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De altfel, este a doua metodă la care apelează Dragnea. Săptămâna trecută, fostul lider PSD a formulat o contestație în anulare prin care vrea să scape de condamnarea sa.
Alături de el, alți doi condamnați din acest dosar, anume Florea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, și Olguța Șefu, fost director executiv adjunct, au depus contestații în anulare. Cei doi inculpați numiți anterior au depus contestații în anulare față de sentința Curții Supreme prin care Florea Alesu a fost condamnată la 3 ani și 7 luni de carceră cu executare. În schimb, Olguța Șefu a fost condamnată la un an de închisoare cu executare.
Căile de atac, deja conexate cu cea depusă de Dragnea
În definitiv, căile de atac au fost deja conexate cu cea depusă de Dragnea la finalul săptămânii precedente, așa că, în cazul în care vor fi admise, ar putea să le fie de folos celor 3 inculpați condamnați, unde în calcul intră și fostul lider PSD. Contestația venită în ajutorul Olguței Șefu, ce a fost depusă de avocatul Adrian Toni Neacșu, conține mai multe motive.
Întâi de toate, apărătorul acuzatei a invocat faptul că sentința de condamnare ar fi nelegală deoarece completul de 5 judecători nu a fost constituit legal, ci în baza unor hotărâri administrative ale CSM și ale Colegiului de conducere a ÎCCJ nepublicate în Monitorul Oficial. Pe scurt, nu există din punct de vedere juridic.