Liviu Dragnea este acuzat de Opoziție că a făcut pierdut tezaurul României de la Moscova

Liviu Dragnea este acuzat de Opoziție că a făcut pierdut tezaurul României de la Moscova
Dragnea, acuzat că nu vrea să aducă în țară tezaurul României

Senatorul PNL Florin Cîţu îl acuză pe Liviu Dragnea că nu a cerut niciodată Rusiei să restituie tezaurul României și că ar fi făcut o înțelegere pentru ca acest subiect să nu mai apară pe agenda discuțiilor dintre cele două țări.

„Dragnea a renunțat la tezaurul României! V-ați pus vreodată întrebarea de ce în acești doi ani de guvernare psd-istă marele “naționalist” Liviu Dragnea nu a cerut public Rusiei să resitutie tezaurul furat? Poate Liviu Dragnea să prezinte un singur document care să demonstreze că i-a cerut lui Putin să restitutie tezaurul?

Liviu Dragnea nu are cum să arate un astfel de document. Nu a cerut NICIODATĂ Rusiei să restituie tezaurul. Din contră. Liviu Dragnea și PSD au făcut o înțelegere cu Rusia pentru ca acest subiect să dispara de pe agenda discuțiilor bilatarale dintre România și Rusia.

În programul cu care i-a mințit pe români în 2016, PSD se angaja să îmbunătățeasca relațiile cu Rusia (adică să ajute Rusia să evite sancțiunile UE și să acționeze nestingherit pe piața comună) dar și să restitutie tezaurul furat de ruși”, a scris senatorul pe contul personal pe Facebook.

Grindeanu, demis pentru că nu a adus România mai aproape de Rusia?!

„Peste 6 luni Grindeanu este dat afară din guvern cu forța în urma unei analize a lui Vâlcov care constată, țineți-vă bine… că nu a dus România mai aproape de Rusia. Asta era un obiectiv al PSD pentru România, țară membră UE și NATO.

Declarație Grindeanu : “Vă citesc o măsură care, în analiza dlui Vâlcov, e nerealizată: dezvoltarea relațiilor economice cu Federația Rusă. Eu știu că suntem încă tară membră UE și trebuie să respectăm sancțiunile UE. Poate că dl Vâlcov și ceilalți știu altceva. Și de-asta trebuie să plec, probabil”

A urmat guvernul Tudose cu un nou program de guvernare. La partea de politică externă a revenit “îmbunătățirea” relației cu Rusia și restituirea teazaurului. După încă șase luni a plecat și Tudose. Nici el nu a îndeplinit niciun demers pentru restituirea tezaurului. Nici măcar telegrama, un email ceva. Nimic.

Și a venit rândul Vioricăi cu un alt program de guvernare dar în ceea ce privește relația cu Rusia lucrurile au rămas neschimbate. Pe hârtie, Dragnea spune că este interesat de restituirea tezaurului furat de ruși. În realitate, în doar doi ani de zile Dragnea a reușit să îngroape subiectul”, a mai scris Florin Cîțu.

Dragnea, acuzat că nu vrea să aducă în țară tezaurul României

„Cum a facut Dragnea asta? Simplu. Ultima ședință a comisiei mixte româno-rusă pe tema tezaurului s-a ținut în martie 2016 la Sinaia. Una din concluziile acelei întâlniri a fost că va urma o întâlnire la nivel de factori de decizie în 2017. Dar ghinion pentru România. Guvernarea din 2017 era PSD-istă. Așa că întâlnirea nu a mai avut loc niciodată. Dragnea a făcut o înțelegere cu Putin. În urma înțelegerii Dragnea a desființat de facto această comisie.

Întrebarea la care trebuie să raspundă instituțiile statului este : Ce a primit Dragnea la schimb pentru îngroparea subiectului restituirii tezaurului furat de ruși? A primit Dragnea asigurări că se poate retrage la Moscova, după modelul Ianukovici, în cazul în care trebuie să meargă la pușcărie?

Mai mult, Dragnea a vândut și voturile europarlamentarilor PSD în PE. De fiecare dată când este vorba de Rusia în PE, aceștia votează pentru interesele lui Putin și împotriva intereselor UE.

Cel mai recent, pe 12 martie 2019 europarlamentarii PSD au primit ordin de la Dragnea să voteze ÎMPOTRIVA UE și PENTRU RUSIA. Rezoluția respectivă spunea că Rusia nu mai poate fi considerată un partener strategic pentru UE iar UE trebuie să rămână deschisă impunerii de noi sancțiuni în viitor”, a notat liberalul.

PSD, acuzat că ține partea Rusiei

„Atitudinea PSD-ului, pritenoasă față de Rusia și sfidătoare față de UE, reprezintă din punctul meu de vedere trădare de țarî. Avem datoria, noi toți românii, să o cercetăm și să o pedepsim. Mai mult, din punctul meu de vedere, faptul că Liviu Dragnea a făcut o înțelegere cu rușii ca tezarului să nu mai fie restituit reprezintă o infracțiune la fel de gravă ca trădarea de țară.

De ce PSD nu vorbește deloc în programul său pentru alegerile europarlamentare de restituirea tezaurului? De ce guvernul Dragnea nu face niciun demers pentru restituirea tezarului deși deține pentru șase luni Președinția Consiliului Uniunii Europene? Ei bine, acum știți de ce!

Dar eu, senatorul Florin Cîțu, vă fac o promisune fermă. Promit solemn că eu și PNL vom aduce tezaurul României furat de ruși înapoi în țară. Pentru că noi putem și vrem să facem acest lucru. În plus, Rusia trebuie să despăgubească România pentru veniturile pierdute în toți acești ani.

Începem imediat după alegerile europarlamentare prin grupul PPE din PE, singurul grup parlamentar care contează. “my word is my bond”. P.S. Nu vorbim de mărunțis aici. Este vorba de aproximativ 100 de tone de aur. Se dublează rezerva de aur a României”, a scris în încheiere senatorul.