02 mai 2024 | 15:48

Liviu Dragnea a revenit pe YouTube înainte de Paşte. Reţeta de pască şi ingredientul secret „Nu îmi place să fac aluat”

Politică
Liviu Dragnea a revenit pe YouTube înainte de Paşte. Reţeta de pască şi ingredientul secret
Liviu Dragnea a revenit pe YouTube înainte de Paşte

După aproape un an de pauză de pe canalul său, Liviu Dragnea a revenit pe YouTube înainte de Paşte. Fostul lider PSD a prezentat o rețetă de pască delicioasă ce a făcut furori în rândul internauților. Ingredientul secret folosit de el îi dă nu doar o aromă specială, dar și o textură minunată.

Surpriză înainte de Paște

Cu toate că puțini mai credeau că fostul lider PSD își va relua activitatea pe canalul culinar, Liviu Dragnea a oferit urmăritorilor săi o surpriză frumoasă, cu doar câteva zile înainte de Paște.

Politicianul a prezentat o rețetă de pască – desert tradițional, ce nu lipsește de pe mesele românilor din aproape toate colțurile țării.

„M-au rugat mai mulți prieteni să prepar ceva dulce, pentru masa de Paști. Nu am făcut cozonac, vă spun sincer că nu îmi place să fac aluat. În schimb, am hotărât să fac o pască, fără aluat. Este foarte bună și se face foarte ușor. Ingredientele sunt multe, dar se pun toate deodată”, a zis Liviu Dragnea.

Rețeta de pască a lui Liviu Dragnea

Pe lista ingredientelor găsim brânză proaspătă de vaci, smântână, ouă, făină, zahăr vanilat, esență de lămâie, esență de rom, esență de vanilie, coajă de portocală, coajă de lămâie, zahăr, sare, stafide și îngredientul care le va lega pe toate frumos, oferind preparatului o textură plăcută și o aromă deosebită: grișul.

„Ingredientele sunt următoarele: Brânză proaspătă de vaci, grăsime 6-8%, dar nu mai mult. Trebuie completată cu smântână. Se poate folosi și unt sau iaurt. Eu azi am hotărât să folosesc mascarpone, care e, de fapt, tot o smântână italiană. Avem ouă, făină, griș, zahăr vanilat, esență de lămâie, esență de rom, esență de vanilie, coajă de portocală, coajă de lămâie, zahăr, sare și stafide”, a spus Liviu Dragnea.

Te-ar putea interesa și: Reacția lui Liviu Dragnea privind retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”PSD face o mare greșeală”. Pe cine ar fi votat? EXCLUSIV

Mod de preparare

Pasca fără aluat a lui Liviu Dragnea este foarte simplu de preparat. Se amestecă toate ingredientele. Compoziția obținută se toarnă într-un vas de copt și se presară deasupra câteva stafide.

„Am pus brânza, aproximativ 1 kilogram, într-un bol. Punem și mascarpone. Se amestecă foarte ușor. Apoi, punem ouăle, 5 ouă de găină, 50 de grame de făină, griș, zahăr vanilat, zahăr normal din belșug. Dacă nu doriți să folosiți zahăr, puteți folosi 100 de grame de miere.

Apoi, punem aproximativ două linguri de esență de lămâie, două lingurițe de esență de vanilie, esență de rom, o linguriță de sare, pe care am rășnit-o înainte ca să fiu sigur ca se pune uniform. Punem acum coajă de portocală și mai puțină coajă de lămâie.

Spre final, voi folosi telul sau mixerul. Este mai ușor cu mixerul. Acum, compoziția este aproape gata. Înainte să punem în forma de copt adăugăm stafide sau orice alte fructe confiate. Eu pun stafide. Nu le punem pe toate, mai păstrăm câteva pentru a le așeza deasupra în forma de copt”, a zis Dragnea.

Te-ar putea interesa și: Marea surpriză pe care Liviu Dragnea o pregătește de Paște: ”Revin!”. Ce șanse sunt să facă pace cu rivalul Codrin Ștefănescu? EXCLUSIV

Vasul se pune la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și se lasă în jur de o oră și jumătate.

„Am ales o formă rotundă de copt, vorbim, totuși, despre pască. Peste compoziție așezăm stafidele, pentru aspect. Cuptorul a fost preîncălzit la 160 de grade. Voi ține această minunăție la cuptor timp de o oră și jumătate, o oră și 40 de minute. La cuptor trebuie pornită încălzirea de sus și cea de jos. Sfatul meu este să nu porniți ventilatorul”, a spus Liviu Dragnea.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"
EVZ.ro
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Digisport.ro
Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?“
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Pensia pe care o va primi un român care a muncit 35 de ani. Cum poți face recalcularea
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Redactia.ro
Orașul unde se află cea mai frumoasă gară din România. Este un centru feroviar important și unește atât punctele interne, cât și țara noastră cu vestul european
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Mașini Fiat, confiscate de autorități din cauza unui abțibild
EVZ.ro
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Spynews
Statul NU mai plătește BANII. Românii trebuie să se grăbească. Termen limită: 7 iunie
Capital.ro
Afacerea de succes, cu mici și sarmale, cu care un român a dat lovitura în Japonia: ”Clienții ling farfuria”
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
Mediaflux
Pensia pe care o va primi un român care a muncit 35 de ani. Cum poți face recalcularea
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să te văd, nu o să pot să cânt”
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro