Liviu Dragnea a dezvăluit de ce a renunțat la vlogul de gătit. Susține că totul s-a terminat din cauza unor amenințări: “Le-au tăiat la toți cauciucurile de la mașină”

de: Ionuț Vieru
25 10. 2024

După o absență de șase luni din atenția publicului, Liviu Dragnea a revenit cu declarații într-un interviu exclusiv pentru Actualitate.net. Fostul lider al PSD a discutat despre motivele retragerii sale, proiectele la care a lucrat în această perioadă, dar și despre amenințările primite care l-au determinat să renunțe la activitatea online. Dragnea a adus acuzații grave la adresa președintelui Klaus Iohannis, despre care susține că a fost implicat în intimidarea tinerilor care îl ajutau să-și producă conținutul pentru platformele digitale.

De la succes pe TikTok la intimidare și renunțare: povestea vlogului culinar

Un alt subiect abordat de Dragnea în interviu a fost renunțarea la vlogul său culinar, „Bucătăria de acasă”. Proiectul s-a bucurat de un succes neașteptat pe platformele digitale, ajungând la milioane de vizualizări pe TikTok și YouTube. În ciuda acestui succes, Dragnea a decis să oprească proiectul după ce colaboratorii săi au fost amenințați și intimidați.

„Când am început cu gătitul pe YouTube, pe TikTok, erau niște copii care mă ajutau… Un prieten tânăr de-al meu venea pe la mine cu soția, cum veneau și vin în continuare mulți. Mai făceam un grătar, mai vorbeam. Eu tot găteam… Și ei mi-au spus dacă nu vreau să începem, să încercăm,” a povestit Dragnea despre cum a început proiectul său online. El a menționat că ideea de a apărea pe TikTok și YouTube i s-a părut inițial neobișnuită, dar a acceptat provocarea.

Totuși, lucrurile au luat o turnură neașteptată și neplăcută pentru tinerii care îl ajutau cu filmările. Dragnea a descris un episod alarmant în care cei trei colaboratori ai săi, tineri de 20-21 de ani, au fost amenințați și hărțuiți.

„Dimineața la cinci au fost sunați toți în același timp și li s-a spus să înceteze cu filmarea și colaborarea cu mine, dacă nu vor pățească ceva mai rău decât tăiatul cauciucurilor. Vineri noaptea le-au tăiat cauciucurile de la mașină în același minut.”

Acuzații grave la adresa președintelui Iohannis

Întrebat despre cine ar putea fi în spatele acestor amenințări, Dragnea nu a ezitat să-l indice pe președintele Klaus Iohannis ca fiind principalul responsabil. Fostul politician a sugerat că atacurile au venit ca răspuns la criticile sale la adresa președintelui și că Iohannis ar fi vrut să-l reducă la tăcere.

„Cine putea să-i amenințe? Nici eu nu știu… Este o amenințare foarte gravă și m-a durut foarte mult, pentru că sunt niște copii care nu au făcut nimic. Ei doar au filmat și au pus pe TikTok. S-au speriat și părinții foarte mult, ei s-au speriat. Au fost foarte marcați și nu am vrut să-i mai expun. Totul pleacă de la Iohannis. Sigur a fost enervat Iohannis, pentru că vorbeam foarte des despre el, despre prostiile pe care le spunea,” a acuzat Dragnea, adăugând că percepe aceste acțiuni ca pe un atac direct asupra sa și asupra dreptului de a se exprima liber.

Liviu Dragnea: „Am fost ocupat toată vara cu solarul”

În interviul acordat, Liviu Dragnea a descris cum și-a petrecut vara departe de ochii publicului. Deși nu a mai apărut pe micile ecrane sau în interviuri, el a fost activ acasă, ocupându-se de grădinărit și de îngrijirea gospodăriei. Fostul politician a spus că s-a dedicat unei activități simple, dar care îi aduce bucurie și relaxare: cultivarea roșiilor în solarul din curtea sa.

„Foarte mult prin curte, am fost ocupat toată vara cu solarul, mi-au ieșit niște roșii foarte bune. Am avut și niște prieteni care m-au ajutat. Cu Kenzo, care e un nebun jucăuș, l-ai cunoscut. Cu Bobița, care încă nu s-a trezit. Tuns iarba, cu îngrijit pomii. Sunt mulți prieteni care vin la mine,” a mărturisit Dragnea, menționând că a preferat să-și păstreze ocupațiile cât mai departe de viața politică agitată pe care a avut-o în trecut.

„Oamenii trăiesc cu teamă” – motivele pentru care Dragnea nu își dezvăluie vizitatorii

Întrebat despre cine îl vizitează și îl susține în prezent, Dragnea a ales să nu ofere detalii concrete. Fostul lider PSD a explicat că evită să dezvăluie numele celor care îl vizitează sau care mențin legătura cu el, pentru a nu le crea probleme. El a sugerat că climatul actual din România este unul dominat de frică și intimidare.

„Nu vreau să le dau nume. Nu vreau să le fac rău, pentru că trăim niște vremuri cum nu cred că au mai fost în România de la Revoluție încoace. Sunt oamenii foarte temători, le este foarte teamă de ceea ce li se poate întâmpla din te miri ce…,” a declarat Dragnea, subliniind că persoanele care îl frecventează s-ar putea teme de consecințele asociate prieteniei lor cu fostul politician.

O pauză temporară sau o retragere permanentă?

Deși nu a mai fost activ pe scena politică sau mediatică în ultimele luni, Liviu Dragnea a sugerat că această pauză nu va fi una permanentă. El a reiterat că intenționează să facă dezvăluiri importante despre scena politică din România, dar că acestea vor avea loc la momentul potrivit, după alegeri.

„Vor fi dezvăluiri, dar nu acum. După alegeri o să spun tot ce am de spus. Vreau ca oamenii să înțeleagă adevărul despre ce se întâmplă în România,” a afirmat fostul lider PSD.

În prezent, Dragnea pare să-și găsească liniștea în activități simple și domestice. Departe de luminile reflectoarelor, el își petrece timpul îngrijind curtea și grădina, alături de prieteni și animalele sale de companie. Însă, cu toate că pare să se fi retras, el sugerează că nu și-a încheiat definitiv capitolul de implicare publică.

„Încerc să mă ocup de lucruri care mă liniștesc și îmi aduc bucurie, dar asta nu înseamnă că am terminat cu tot ce am de spus. Voi continua să mă implic și să vorbesc, atunci când este nevoie,” a conchis Dragnea.

Deși atmosfera din jurul fostului politician este mai relaxată, acuzațiile sale sugerează că tensiunile cu actualul președinte și cu alte figuri din politica românească nu s-au diminuat. Rămâne de văzut dacă și cum își va relua Dragnea prezența în spațiul public și ce dezvăluiri va aduce odată ce consideră că este momentul potrivit.