Lista candidaților ALDE la alegerile Locale 2020 din București și toată țara

Lista candidaților ALDE la alegerile Locale 2020 din București și toată țara
Lista candidaților ALDE la alegerile Locale 2020 din București și toată țara

ALDE se laudă că pentru aceste Alegeri Locale are o echipă puternică și își joacă șansele pe 27 septembrie. Lista candidaților ALDE la alegerile Locale 2020 conține 21 de candidați la funcția de primar, cel puțin.

Lista candidaților ALDE la alegerile Locale 2020

Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, zilele trecute a transmis un comunicat prin care destrăma polemicile privind candidatura sa pe alte liste, decât cele ale partidului pe care-l conduce. Au existat zvonuri că Tăriceanu ar candida pe listele PSD.

„Continuă „fake news-urile” din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aș candida la alegerile parlamentare pe listele PSD! Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susținut și susțin că ar fi benefică o alianță ALDE, PSD și Pro România ca o construcție care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste.

Lista candidaților ALDE la alegerile Locale 2020 din București și toată țara
Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE

Dacă această alianță nu se poate face nu este din cauza noastră și nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică. ALDE va rămâne apărătorul drepturilor și libertăților cetățeanului și al nevoii de a fi respectată legea. Vom continua să ne opunem încălcării Constituției de către dl Iohannis și îl vom sancționa în orice mod vom putea. Așa că cine își freacă lăbuțele că scapă de noi trebuie să-și pună pofta în cui. Țineți minte trei cuvinte: ALDE merge înainte!”, a scris președintele ALDE pe pagina de Facebook.

Lista candidaților ALDE la alegerile Locale 2020 din București și toată țara

În rândurile care urmează vă prezentăm lista de 21 de candidați ai ALDE la funcția de primar, ân Capitală, dar și în orașele importante din România, după cum urmează:

 1. Călin Popescu-Tăriceanu – Primăria București
 2. Amalia Nenovici – Primăria Sector 1
 3. Ramona Mezei – Primăria Sector 2
 4. Bogdan Brătianu – Primăria Sector 3
 5. Adrian Chiotan – Primăria Sector 4
 6. Valentin Voicu – Primăria Sector 5
 7. Tudor Ionescu – Primăria Sector 6
 8. Radu Botez – Primăria Iași
 9. Corneliu Oltean – Primăria Târgu Mureș
 10. Cosmin Rațiu – Primăria Satu Mare
 11. Horațiu Marin – Primăria Sibiu
 12. Adrian Popescu – Primăria Timișoara
 13. Adrian Ștef – Primăria Lugoj
 14. Bogdan Lazăr – Primăria Alba Iulia
 15. Nicolae Besoiu – Primăria Sebeș
 16. Ciprian Bogdan – Primăria Aiud
 17. Silvia Marcu – Primăria Blaj
 18. Ionuț Zidaru – Primăria Pitești
 19. Constantin Scripăț – Primăria Bacău
 20. Gheorghe Ialomițeanu – Primăria Brașov
 21. Radu Mitric – Primăria Făgăraș

”Bucureştiul poate deveni un pol de atracţie turistică”

Când și-a lansat candidatura la funcția de Primar General al Capitalei, Căin Popescu-Tăriceanu a declarat că vrea ca Bucureștiul să devină o adevărată atracție turistică, și nu numai.

„Se pune problema ce vrem să facem cu Bucureştiul. Foarte mulţi cred că Bucureştiul poate deveni un pol de atracţie turistică. Da, poate deveni, dar nu ne putem compara cu Viena, care este Capitală imperială. Bucureştiul are atuurile lui. Are viaţa academică şi aici trebuie pregătiţi tineri în domenii. Pentru acest lucru Primăria trebuie să aibă o relaţie foarte deschisă şi să întindă mâna antreprenorilor din Bucureşti. Aceștia pot creea locuri de muncă, și să stabilizeze populaţia. Eu cred că experienţa pe care am căpătat-o ani şi ani de zile. Mai întâi ca ministru al transporturilor, apoi ca premier. Sunt născut, crescut, educat aici şi îmi doresc să devină o mare metropolă. Am auzit pe unii că Bucureştiul trebuie să redevină micul Paris. Iubesc Parisul, este o Capitală minunată, dar cred că Bucureştiul trebuie să devină marele Bucureşti şi nu micul Paris”, a spusTăriceanu.