Lista actualizată a țărilor cu risc de covid. România a intrat în zona galbenă, țările din cea roșie

Lista actualizată a țărilor cu risc de covid. România a intrat în zona galbenă, țările din cea roșie
Lista actualizata a tarilor care au intrat in zona rosie COVID

Vestea pe care toți oamenii o așteptau. Oficialii CNSU au actualizat lista statelor care prezintă un risc mare epidemiologic. Pe ce poziție de află România și care sunt cele două țări populare în rândul românilor care au intrat în scenariul roșu.

Ce țări au intrat în zona roșie și zona galbenă COVID

Joi, 23 septembrie 2021, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a transmis vestea pe care toți oamenii o așteptau, atunci când a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Cele două state care au intrat în zona roșie, recent, sunt Croaţia şi Austria, în timp ce în Grecia a scăzut rata incidenţeiș, ceea ce înseamnă că statul elen a revenit pe lista galbenă. Tot pe lista galbenă se află, momentan, și România.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 23 septembrie Hotărârea numărul 74 prin pentru actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, precum şi modificarea şi completarea HCNSU 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România”, sunt datele oficiale comunicate de către oficialii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit celor de la Spot Media.

Lista exactă a statelor care au intrat în zonele galbenă și roșie:

  • în zona roşie au intrat: Austria, Croaţia, Letonia, Bosnia-Herţegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent şi Grenadine, şi Curacao;
  • în zona galbenă au intrat: Grecia, Cipru, Norvegia, Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey şi Anguilla (din zona roşie, în urma scăderii incidenţei); România, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore şi Sao Tome şi Principe (din zona verde, în urma creşterii incidenţei);
  • în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est şi Insulele Virgine Britanice.

Satu Mare, primul județ din România care a intrat în scenariul galben

Valul 4 al pandemiei nu ne dă pace, iar acum o săptămână, oficialii României declarau că primul județ al țării noastre care a intrat în zona galbenă este Satu Mare, după ce rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 2.53 la mia de locuitori.

Asta nu este tot. Se pare că mai multe orașe din județ se află chiar în scenariul roșu cu o incidență de peste 3 la mia de locuitori, rata de infectare din Satu Mare urcând îngrijorător, în doar 14 zile, de la 2,36 la 2,53 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Cazurile de COVID-19 au crescut, iar în localitatea Negrești-Oaș incidența a depășit deja patru la mia de locuitori. În timpul acesta, alte localități au intrat deja în carantină după ce au depășit opt cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare a fost indicată în localitatea Târșilț care are peste 12 cazuri la mia de locuitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI