01 sept. 2020 | 09:39

Lili Sandu, mărturisiri cutremurătoare după nașterea primului ei copil: „Eram dărâmată psihologic”

Monden
Lili Sandu, mărturisiri cutremurătoare după nașterea primului ei copil:
Lili Sandu, mărturisiri cutremurătoare după nașterea primului ei copil: "Eram dărâmată psihologic"

În urmă cu două săptămâni, Lili Sandu a trăit unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții sale: a dat naștere unui băiețel de nota zece. Aceasta a dezvăluit că minunea a apărut după o perioadă grea, în care medicii nu-i mai dădeau nicio șansă să aibă un copil pe cale naturală.

Cum a anunțat Lili Sandu că a devenit mamă

Lili Sandu a anunțat pe data de 10 august venirea pe lume a primului ei copilaș. Potrivit descrierii făcute pe o rețea de socializare, fericitul eveniment i-a luminat întreaga viața, aducându-i o bucurie nemărginită.

„Atunci când viața capătă un sens. Aseară 10-08 miracolul nostru a vrut sa vina pe lume! Un 10 perfect, 52 cm și 3300 gr m-au făcut sa trăiesc cele mai intense emoții pentru care nu există cuvinte. Au curs multe lacrimi de fericire. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru o așa mare binecuvântare. Bine ai venit, fiul nostru iubit!”, a scris Lili în descrierea imaginii.

Lili Sandu a devenit mamă

Lili Sandu a devenit mamă

După o perioadă frumoasă și plină de provocări, proaspăta mămică și-a făcut curaj să facă publice și momentele mai puțin plăcute și liniștite. Aceasta a relatat momentele de panică și deznădejde atunci când a realizat că puiul ei nu are cum să se hrănească, deoarece i-a întârziat lactația.

Cu ce probleme s-a confruntat frumoasa prezentatoare după naștere

Lili Sandu a descris pe contul ei de Instagram cele mai urâte experiențe pe care le-a trăit din postura de proaspătă mămică.

“Cele mai multe întrebări pe care le am primit de la voi au fost legate de alăptat. Este un subiect care pe cât este de interesant și diferit de la mama la mama, pe atât poate fi de frustrant mai ales in primele ore-zile de după naștere. Zic frustrant deoarece pentru mine personal experiența primelor ore de alăptat nu prea a fost cum auzisem in online: cum se naște bebe, vine imediat colostrul etc.

Chiar dacă bebelușul se „atașase”corect, faptul ca nu “ieșea” mai nimic in prima seara ma înnebunea efectiv, speriata fiind ca puiul meu nu are ce sa mănânce și mi faceam tot felul de filme in cap..??♀️ Da știu era și din cauza cezarienei( se zice ca lactația ar întârzia) dar eu panicata, ca na așa e la început o tineam pe a mea ca am o pb, chiar dacă sânii îmi explodau efectiv”, le-a transmis aceasta prietenilor ei virtuali.

Cine i-a fost alături în cele mai dificile momente

Fosta prezentatoare TV a încurajat toate mămicile care întâmpină probleme de alăptare, să apeleze la un consultat în lactație, care le va ajuta și le va învăța tot ce trebuie să facă pentru a depăși momentele mai puțin plăcute.

Am învățat cum sa mi fac masaj, cum să-mi aplic compresele calde și pentru ca bebe nu era fizic lângă mine (48 de ore a stat numai la lămpi și cu perfuzie ?) am fost invatata cum sa folosesc pompa de muls.

Dar sincer la cât de dărâmată eram psihologic cel mai important a fost ajutorul primit atât de la Dna Amelia cât și de la restul moașelor care m au făcut sa înțeleg ca trebuie sa mi revin și sa fiu puternica tocmai pentru ca exista riscul sa mi pierd laptele. Offf de unde sa fi știut eu toate astea…

Este foarte important sa cerem și sa primim ajutor mai ales in genul asta de situații in care nu avem un “manual de utilizare”.? Colostrul a fost destul în primele zile? și tare fericita străbăteam holul sa ajung cu el din 3 in 3 ore la bebe fie zi sau noapte. Lactatia a urmat firesc, cu ceva dureri dar fără acea furie a laptelui de care auzisem tocmai pentru ca avusese grija Dna Amelia sa ma “instruiască”.

Experiența alăptării diferă de la o femeie la alta

„Ideea este ca suntem diferite și experiența mea nu trenuie sa fie neaparat asemănătoare cu experiența unei alte mame, pentru unele este mai ușor pentru alte mame este mult mai greu. Dar puiul nostru merita tot efortul!❤.
Despre alăptat s-au scris multe și și-au dat mulți cu părerea.

Dacă sa fie public sau privat sincer cred ca ține de tine ca mama și nu de prejudecățile altora. Ador sa-mi alăptez puiul și o fac fără pic de pudoare pentru ca la fel îmi este și dragostea pentru el: liberă și nelimitată! ?

Am aflat din documentarile mele că un criteriu important în alăptare este hidratarea tocmai de aceea pe parcursul zilei am grijă să beau minim 6-8 pahare cu apă”, a mai scris Lili Sandu.

PlaySport
Fotografii RARE cu VĂDUVA lui Corduneanu! Cum arată Grațiela, femeia care a rămas singură cu 3 copii
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Cancan.ro
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
Stirile PROTV
Cine sunt cei șapte politicieni care se bat pe funcția de președinte al Comisiei Europene, în locul Ursulei von der Leyen
Romania TV
Anca Dumitra a făcut anunţul! Pro TV o pierde pe Geanina din Las Fierbinţi
Capital.ro
Este lege pentru cei care care nu stau la ADRESA DIN BULETIN. Decizia este deja obligatorie
Adevarul
O familie de „țepari în serie” a fugit fără să plătească din nu mai puțin de şapte restaurante în ultimul an
BZI.ro
Ce se întâmplă cu Visarion Alexa: Soția acestuia l-a dat de gol
Spynews.ro
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Povestea bizară a familiei care se deplasează doar în patru labe. Care e explicația
Redactia.ro
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
Capital.ro
Floarea românească despre care se spune că a crescut din sângele eroilor moldoveni. Cei care o rup au parte de un necaz
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Schimbări MAJORE privind PERMISUL de CONDUCERE! SE obține altfel
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro