Lidl raţionalizează ouăle. Câte astfel de produse mai au voie să cumpere clienţii din Germania
Producătorii avertizează că deficitul de ouă va dura chiar în perioada sărbătorilor de iarnă. Acest lucru se întâmplă din cauza întreruperilor în aprovizionare cauzate de gripa aviară, dar și de creșterea în spirală a costurilor. Supermarket-urile vin cu avertizări pentru clienții care le trec pragul. De asemenea, Lidl din Germania restricționează deja cumpărătorii din unele magazine. Câte ouă au voie să cumpere cetățenii?
Lidl din Germania raționalizează ouăle: câte astfel de produse au voie să cumpere clienții?
Mai multe supermarket-uri avertizează că limitează clienții în privința unor produse pe fondul întreruperilor în aprovizionare cauzate de gripa aviară și al creșterii în spirală a costurilor. Mai exact, este vorba despre ouă. Lidl din Germania a restricționat cumpărătorii din unele magazine la trei cutii.
În timpul acesta, retailer-ul Tesco este cel mai afectat în această perioadă, o mare parte a gamei sale fiind epuizată deja. De asemenea, surse din cadrul celui mai mare supermarket din Marea Britanie au subliniat că ,,în prezent” nu au instituit limite de cumpărare, dar nu au exclus posibilitatea de a le impune pe viitor.
,,Este foarte greu de prezis…”
Situația nu este perfectă nici aici, pentru că unii producători susțin că este foarte greu de prezis situația în care vor fi clienții. Asociația britanică a producătorilor de ouă în aer liber (BFREPA) a declarat pentru The Guardian că: ,,Este foarte greu de prezis, dar cu siguranță putem vedea că penuria va dura până după Crăciun’.
Unii comercianți și producători de alimente importă acum ouă din străinătate pentru a putea compensa deficitul. Magazinul Sainsbury’s a renunțat la politica sa de a vinde numai ouă crescute în aer liber pentru a se aproviziona de la găini din Italia pentru a putea menține stocurile.
De asemenea, ministrul Mediului, Therese Coffey, a declarat în cursul săptămânii acesteia că este încrezătoare că „putem depăși” aceste vremuri. Oficialul a subliniat că „există încă aproape 14 milioane de găini ouătoare” în țară.
,,Se gândesc la profiturile de astăzi”
Fermierii au venit cu avertizări încă din cadrul summitului organizat de BFREPA în luna mai. Aceștia au spus că aprovizionarea cu ouă va fi grav afectată dacă nu vor fi ajutați de supermarket-urile mari pentru a menține creșterea găinilor la prețuri accesibile.
Un fermier a declarat că: „Pentru cei mai mulți oameni acum răspunsul este că este mai ieftin să nu pună găini în cotețe și să le lase să stea goale.
”În cele din urmă vom vedea penurii pe rafturi, deoarece retailerii nu vor proteja lanțul de aprovizionare acum. Ei gândesc pe termen scurt. Se gândesc la profiturile de astăzi, nu la menținerea aprovizionării pe durata toamnei și a iernii’, a spus acesta.