Lidia Buble a primit decizia de la tribunal. Judecătorii au dat verdictul: condamnare la închisoare cu suspendare
Veste șocantă în showbizul monden. În data de 17 noiembrie 2022, artista Lidia Buble a fost condamnată de judecătorii Tribunalului București la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul mituirii unui agent de poliție din Capitală, din februarie 2021.
Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare cu suspendare
Clipe dificile pentru Lidia Buble. Celebra artistă a primit decizia judecătorilor Tribunalului București, în cadrul dosarului mituirii polițistului din Capitală, incident ce a avut loc în luna februarie a anului 2021.
Magistrații au dat dat verdictul, iar fosta concurentă de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” a primit o condamnare la un an de închisoare cu suspendare.
Lidia Buble a mărturisit că a încercat să le ofere mită agenților de circulație care au oprit-o în trafic, pentru a evita o amendă și realizarea unui dosar penal.
„Mi-au bătut în geam poliţiştii, eu stăteam la semafor, mi-a cerut bani poliţistul ca să mă lase să plec, am fost şi la telefon instigată, m-au băgat pe bancheta din spate.
Am scos 900 de lei, m-am aşezat în dreapta şi mi-au făcut semn să pun banii în locul acela în care se pun paharele”, a declarat, atunci, fosta iubită a lui Răzvan Simion.
Ce reguli trebuie să respecte Lidia Buble în vederea ispășirii pedepsei
Lidia Buble va face muncă în folosul comunității, pentru a evita să petreacă timp în spatele gratiilor. Reamintim că, în februarie 2021, faimoasa solistă a fost oprită de agenții de Poliție din București, iar oamenii legii ar fi constatat că vedeta nu avea la ea declarația pe proprie răspundere, obligatorie prin lege, la vremea respectivă, în contextul pandemic.
„În baza de art. 290 alin. (1) C. pen., cu aplic. art. 75 alin. (2) lit. „a” şi „b” C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 c.pr.pen. condamnă inculpata BUBLE LIDIA, fiica lui ………………………………., la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită.
În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani. În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:
a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta;
b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d)să comunice schimbarea locului de muncă;
e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate”, se arată în decizia transmisă de judecătorii Tribunalului București.