Lichidul care îţi revigorează imediat plantele din ghiveci. E o variantă naturală şi sigură
Lămâiul în ghiveci este un arbore foarte apreciat de români pentru fructele sale delicioase și proprietățile medicinale, dar ca orice plantă, poate cădea victimă diferitelor boli și dăunători. Una dintre problemele frecvente cu care se confruntă cei care au această plantă în casă este apariția frunzelor uscate, semn că ceva nu este în regulă cu lămâiul. Iată cum puteți prepara un lichid care vă revigorează rapid plantele din ghiveci! Este o variantă naturistă folosită de mulți experți.
Cum puteți reînvia lămâiul cu ulei esențial
Frunzele uscate de pe lămâiul din ghiveci pot fi cauzate de prezența unei insecte dăunătoare care apar în anotimpul cald. Aceste insecte fac ca frunzele să devină maronii și să se încrețească progresiv, ceea ce poate duce la ofilirea și căderea frunzelor. Din fericire, această problemă poate fi rezolvată folosind un ulei esențial.
Uleiul de neem este un aliat natural în tratarea dăunătorilor din pomii fructiferi, inclusiv din lămâiul plantat în ghiveci. Pentru a combate frunzele uscate, puteți pregăti o soluție cu acest ulei esențial și o aplicați direct pe frunzele care sunt afectate.
Soluția-minune care ajută plantele din ghiveci
Prima dată tăiați lămâiul pentru a îndepărta ramurile bolnave sau contaminate. Pregătiți un amestec de 4 ml de ulei de neem pentru fiecare litru de apă. Umpleți un pulverizator cu acest amestec. Pulverizați generos pe frunzele uscate ale lămâiului, asigurându-vă că acoperiți atât tulpina, cât și frunzele. Repetați acest proces la fiecare 7 zile până când vedeți îmbunătățiri ale stării frunzelor.
Pe lângă tratamentul cu ulei de neem, este important să urmați câteva recomandări pentru a preveni viitoarele boli ale lămâiului în ghivece și pentru a menține sănătatea acestuia:
- Evitați udarea excesivă și asigurați-vă că lămâiul primește cantitatea adecvată de udare pentru nevoile sale.
- Aplicați periodic îngrășăminte bogate în nutrienți pentru a asigura o creștere sănătoasă.
- Efectuați tăierea regulată pentru a elimina ramurile bolnave sau contaminate cu ciuperci și pentru a promova creșterea de ramuri și fructe noi.
- Asigurați-vă că lămâiul primește cel puțin cinci ore de lumină solară directă pe zi pentru o dezvoltare optimă.
Folosiți un ghiveci mari pentru a planta lămâiul
De asemenea, ghiveciul în care este pus lămâiul trebuie să fie destul de mare și trebuie să aibă tot timpul lumină solară. În plus, un arbore adult poate atinge înălțimi de până la 2 metri, așa că locul în care este amplasat trebuie să fie destul de spațios. Este bine de știut că lămâiul crescut direct în pământ se înalță mai mult decât cel care este cultiva în ghiveci.