Lia Olguța Vasilescu face praf Guvernul Orban! Ce a anunțat despre legea pensiilor

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru PSD al Muncii, amenință Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură în cazul în care „PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice“ şi nu măreşte pensiile cu 40% de la 1 septembrie. Mai multe detalii, în paragrafele ce urmează.

Olguța Vasilescu amenință cu moțiunea de cenzură

Lia Olguța Vasilescu este cea care a elaborat Legea pensiilor publice, și amenință că, daca textul de lege va suferi modificări, social-democrații vor depune „imediat“ o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban.

„Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moțiune de cenzură! Nu vom tolera ca acest guvern să își bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 la sută! Nu e o lege care îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare!“, a scris fostul ministru al Muncii pe Facebook.

Totodată, ea apreciază că această lege va corecta toate nedreptățile din sistem, ba chiar prevede creșterea punctului de pensie cu 40% începând din luna septembrie.

„Pentru a beneficia de toate prevederile bune, însă, Casa Națională de Pensii va trebui să recalculeze toate cele aproximativ 5 milioane de pensii, iar recalcularea trebuia să înceapă de la 1 ianuarie 2020. Nu au făcut nimic până acum! Nu au recalculat nici măcar un dosar pe noua formulă, deși au trecut 5 luni din acest an!“, a completat Vasilescu.

„Respectați legea! Nu e valabilă și pentru voi?“

Lia Olguţa Vasilescu îi somează pe PNL-iști să respecte legea, așa cum la rândul lor ei au cerut cetățenilor să respecte ordonanțele militare.

„Respectați legea! Vârstnicilor le-ați cerut să stea închiși în casă și să nu își vadă două luni copiii, ca să se respecte legea. Nu e valabil și pentru voi?“, este întrebarea retorică adresată de social-democrată.

Totodată, aceasta vine și cu o soluție: „Vreți să impozitați pensiile speciale? Dați ordonanță de urgență! V-ați lăudat că veți face asta din prima zi de guvernare! Nu numai că nu ați făcut nimic pentru tăieri, dar ați solicitat Parlamentului și abrogarea OUG 59/2017 care plafona pensiile speciale“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI