15 mart. 2022 | 12:23

Lewis Hamilton își schimbă numele! Cum îl va chema pe fostul campion mondial de Formula 1

Sport
Lewis Hamilton își schimbă numele! Cum îl va chema pe fostul campion mondial de Formula 1
Pilotul britanic Lewis Hamilton a câștigat de șapte ori titlul mondial în Formula 1

Lewis Hamilton își schimbă numele! De șapte ori campion mondial în Formula 1, pilotul britanic a trecut cu dificultate peste pierderea cununei cu lauri anul trecut în fața olandezului Max Verstappen, chiar în ultimul tur al ultimei curse. După ce a dispărut o vreme din ochii opiniei publice, Hamilton a revenit la echipa sa, Mercedes, pregătindu-se de noul sezon. Lewis Hamilton a decis să facă, însă, o schimbare importantă legată de numele său de familie.

Lewis Hamilton își schimbă numele!

Lewis Hamilton își schimbă numele! Pilotul britanic de 37 de ani a digerat cu greu pierderea titlului din Formula 1 în fața olandezului Max Verstappen. De șapte ori campion mondial, record deținut doar de germanul Michael Schumacher, Hamilton a fost întrecut de Verstappen în ultimul tur al ultimei curse din sezonul trecut.

Lewis Hamilton a „dispărut” apoi din ochii publicului, al presei și de pe rețelele sociale pentru săptămâni bune. A fost prezent doar în fața Prințului Charles, de Anul Nou, pentru a fi făcut Cavaler al Imperiului Britanic și a primi titlul de „Sir”. El a revenit la echipa sa Mercedes, dând declarații optimiste în privința carierei sale.

„Nu am zis niciodată că mă voi opri. Iubesc ceea ce fac și este un privilegiu atât de mare să lucrez cu acest grup de oameni. Simt că formăm o mare familie. Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut a fost greu de digerat, așa că a fost nevoie ca eu să mă dau în spate și să încep să mă concentrez pe prezent.

Familia mi-a fost alături și ulterior a venit și momentul în care m-am decis să concurez pentru un nou titlu alături de Toto Wolff (n.r. – șeful Mercedes AMG Petronas) și noul meu coleg, George Russell”, a spus Lewis Hamilton, conform hotnews.ro.

Cum îl va chema pe fostul campion mondial de Formula 1

Lewis Hamilton va pilota și în acest sezon una dintre mașinile Mercedes, unde concurează încă din 2013. Cu ocazia Expo Dubai 2020, pilotul a dezvăluit că e foarte aproape de a-și schimba numele de familie. El vrea să adauge numele mamei sale, Larbalestier, celui moștenit de la tatăl său.

Anthony Hamilton şi Carmen Larbalestier, părinții lui Lewis, au divorțat atunci când multiplul campion de Formula 1 era avea doar 2 ani. Până la vârsta de 12 ani a stat cu mama sa și cu cele două surori vitrege, apoi s-a mutat cu tatăl său și cu un alt frate vitreg. Dar relația lui cu mama sa a rămas mereu una strânsă. Ea l-a însoțit și la ceremonia în care acesta a fost înnobilat și a primit titlul de „Sir”. Lewis Hamilton a declarat că nu prea înțelege motivul pentru care, la căsătorie, femeia își pierde numele.

Sunt foarte mândru de numele familiei mele: Hamilton. De fapt, puţini ştiu că numele (n.r. de familie) al mamei mele este Larbalestier. Şi sunt pe cale să pun asta în numele meu.

Pentru că nu înţeleg pe deplin ideea că, atunci când oamenii se căsătoresc, femeia îşi pierde numele. Îmi doresc foarte mult ca numele ei să continue cu numele Hamilton.

Va fi în curând. Nu, nu ştiu dacă va fi în acest weekend. Dar lucrăm la asta (n.r. – înainte de începerea noului sezon al Marelui Circ) ”, a dezvăluit Lewis Hamilton pentru Sky Sports.

Numele complet al pilotului britanic va deveni Lewis Carl Davidson Larbalestier Hamilton. Sezonul 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de la Bahrain. Vor urma Grand Prix-urile din Arabia Saudită (27 martie) și Australia (10 aprilie).​

Foto: Twitter/Mercedes-AMG Petronas

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Mărul negru, soiul care crește la peste 3.000 de metri altitudine. Un singur fruct costă cât 20 de kilograme de mere "Florina"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro