Leo Messi primește o sumă colosală ca să plece de la Barcelona! Ce avere are acum starul argentinian

de: Andrei Simion
26 08. 2020

Leo Messi vrea să plece cât mai repede de la FC Barcelona și deja a anunțat și clubul de intenția sa. A trimis un fax prin care cere să fie lăsat să plece gratis, conform unei clauze din contractul său. Catalanii i-au transmis că acea clauză putea fi folosită doar până la 1 iunie, în vreme ce avocații argentinianului pretind că perioada trebuia prelungită. Se va ajunge în instanțele sportive, cert este că Messi va forța plecarea în această vară.

Iar dacă reușește să devină liber de contract fără ca Barcelona să primească vreun ban, atunci el va fi cel care va încasa o sumă uriașă la semnătură. Sumă care ar putea să se învârtă în jurul a 100 de milioane de euro! La care s-ar adăuga și un salariu halucinant, de minimum 50 de milioane de euro net pe an. Atât cât ia Leo în acest moment la formația catalană.

Leo Messi are cel mai mare salariu din lumea fotbalului! Averea sa este estimată la peste 400 de milioane de dolari

Aceste sume exorbitante se adaugă la o avere deja impresionantă. Conform unor estimări făcute de companii specializate, Leo Messi ar avea în acest moment o avere de aproximativ 400 de milioane de dolari. Într-un top cu veniturile din 2019, Forbes îl plasa pe argentinian pe locul 3 trei, cu un total de 127 de milioane de dolari. Îl depășesc doar Cristiano Ronaldo și Roger Federer. Pe rivalul său din lumea fotbalului îl depășește ca salariu, dar portughezul este mult mai activ în zona de marketing.

Dar și Leo Messi își vinde din ce în ce mai bine imaginea. Mai multe firme de top plătesc sume importante pentru a se putea asocia cu numele celui mai bun fotbalist din istorie. Pepsi, Gilette și Turkish Airlines sunt câteva dintre acestea. Dar cea mai mare sumă pe care o încasează Messi este de la Adidas, sponsorul tehnic. Leo este practic numele cel mai de preț al companiei europene, în tentativa de a lupta cu numeroasele vedete ale celor de la Nike.

Leo Messi a dezvoltat un proiect uriaș și în orașul natal, Rosario. Azahares del Parana, afacerea lui Messi din Argentina, este un resort uriaș care cuprinde zone de agrement pe plajă, terenuri de fotbal, volei, tenis și golf, dar și 60 de ambarcațiuni.