Legumele și fructele pe care românii le consumă greșit, de fapt. Da, și tu faci această eroare majoră
Legumele și fructele nu trebuie să lipsească din meniu pentru a duce un stil de viață cât mai sănătos. Totuși, multe dintre ele sunt consumate greșit de români. De-a lungul timpului s-a observat o greșeală pe care o faci și tu, așa că, pentru a te bucura de aceste alimente într-un mod corect, există câteva secrete.
Ce legume și fructe se consumă greșit. Sfaturile ce te vor ajuta
Mulți români au fost învățați greșit modul în care se consumă anumite legume. Spre exemplu, deși mineralele, vitaminele și fibrele se găsesc, în mare parte, în coaja cartofilor, aceasta nu era consumată până acum câțiva ani. Acest lucru se întâmplă și cu alte fructe și legume, căci părțile ce sunt considerate nefiind comestibile, sunt, de fapt, cele mai sănătoase.
Spre exemplu, conopida și broccoli intră în categoria celor mai sănătoase legume, fiind pline de antioxidanți, acid folic și betacaroten. Broccoli are o valoare nutrițională excepțională, ajutând la un stil de viață sănătos, informează Click pentru femei. Leguma conține glucosinolat, pe care organismul îl transformă în sulforafan, o substanță ce ajută la stomparea înmulțirii celulelor canceroase.
La ambele legume menționate mai sus, cotorul este comestibil, la fel și frunzele. Acestea din urmă pot fi folosite la diferite feluri de mâncare, printre care supele cremă și salatele. Același lucru este valabil și la ridichi, ce se remarcă prin abundența de vitamine și minerale. Ele sunt recomandate spre a fi consumate zilnic.
Coaja de pepene, izvor de sănătate. Cum o consumăm corect
Nu trebuie să uităm nici de frunzele de sfeclă, acestea conținând vitamine, fier, fibre și calciu. Deși respectiva plantă este cultivată pentru rădăcină, frunzele pot fi folosite în diferite mâncăruri, fiind extrem de gustoase. Urmează apoi pepenele, deoarece nimeni nu se gândește să mănânce coaja. Totuși, partea aceasta conține aminoacidul citrulină, ce ajută la îmbunătățirea circulației și creșterea fluxului sanguin. Dacă alegem să consumăm pepenele în întregime, ne vom bucura de o imunitate mai bună.
Ultimele, dar nu cele din urmă, sunt citricele. Coaja lor, în special a portocalelor, conține hesperidină, ce poate ajuta la reducerea colesterolului. Mai mult, cojile citricelor conțin vitamina 5, minerale, calciu, fier, magneziu și multe altele, deci este esențial să le introducem în alimentația noastră de zi cu zi pentru a avea grijă de sănătate. Există câteva reguli aici pentru a mânca fructele cu totul și a nu mai irosi nimic.
Citricele, preferate de români. Cum pot fi consumate corect
Din păcate, pentru ca fructele să aibă o stare cât mai bună, acestea sunt stropite cu diferite pesticide, lucru ce se poate vedea pe etichete. Dacă ele au fost tratate înainte, nu este bine să le folosim, mai ales pentru că aceste substanțe rămân în mare parte în coajă. Pentru a ne asigura că ducem un stil de viață sănătos, citricele trebuie consumate în cantități moderate și trebuie să optăm pentru fructe produse în sistem ecologic, unde nu se folosesc astfel de pesticide.