Legumele și fructele de primăvară pe care trebuie să le consumi obligatoriu în lunile martie, aprilie și mai
Care sunt legumele pe care trebuie să le consumi în aceste luni? Primăvara vine cu multe daruri naturale pe care românii abia așteptau să le pună în diverse preparate. Trebuie neapărat să profiți la maximum de aroma fructelor și legumelor din noul anotimp, iar cel mai bine poți face asta cu câteva pe care le găsești doar în sezonul acesta. Au o aromă incredibilă și cu siguranță vor mânca și copiii din ele fără probleme.
Legume și fructe pe care trebuie să le consumi în acest sezon
Este momentul să profiți la maximum de fructele și legumele din noul sezon. Este de preferat să mănânci produsele proaspete de care te poți bucura doar în aceste luni.
Desigur că în supermarket-uri le mai poți găsi pe timpul iernii, dar cu siguranță nu au gustul proaspăt și aromat de acum. Doar la începutul primăverii găsești cele mai delicioase ridichi și cel mai bun sparanghel.
Tarabele abundă de ele, iar pe lângă acestea mai poți consuma: dovlecei, anghinare, castraveți, salata roma, fasole, mazăre. De asemenea, tot acum te poți delecta cu: morcovi, ceapă verde, cartofi noi, ciuperci, spanac, urzici, salată verde.
Mai mult decât atât, pregătește-te să adaugi în rețetele tale și usturoi, praz și napi. Poți să treci deja la treabă și să cauți rețete cu vinete, fasole verde și rucola.
Majoritatea oamenilor preferă vinetele întinse pe pâine sau umplute cu carne și mai multe legume. Pe restul le poți folosi și într-o simplă salată care să cuprindă toată prospețimea.
Cum poți să le prepari?
Ce poți face mai simplu cu majoritatea legumelor de mai sus? Un ghiveci de legume! Aceasta rețetă este preparată în toate zonele țării noastre încă din vremurile în care mulți români mâncau carne doar în anumite zile alte săptămânii.
Este foarte aromată, plină de vitamine și cu siguranță o alegere rapidă și bună pentru un prânz sau pentru o cină care să nu o pice atât de greu.
Trebuie să călești ceapa în puțin ulei, ulterior să pui peste sucul de roșii. Curăță și taie legumele și aruncă-le pe rând în oala în care prepari totul.
Este indicat să pui rădăcinoasele primele pentru că se gătesc mai greu decât celelalte. Condimentează după bunul plac și servește-o alături de pâine sau mămăligă.
- Ingrediente
ceapă
suc de roșii/puțin bulion
ulei
legume după plac (morcov, cartof, mazăre, ardei roșu, vânătă, conopidă, dovlecel, păstăi etc)
sare, piper și opțional un praf de zahăr
mărar