Legumele pe care să nu le consumi dacă vrei să slăbești. Îți dăunează, ce spun nutriționiștii
Legumele sunt esențiale în orice dietă sănătoasă, mai ales atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Cu toate acestea, există unele care nu sunt atât de prietenoase cu procesul de slăbire, deoarece sunt bogate în amidon și, prin urmare, în calorii. Iată ce legume ar trebui să elimini din dieta ta.
Legumele pe care să nu le consumi dacă vrei să slăbești
Tot ceea ce mănânci are un impact direct asupra greutății tale. Fie te ajută să slăbești, fie, în cazul alimentelor hipercalorice, te face să te îngrași. Dacă încerci să scapi de kilogramele în plus și vrei să știi de ce legume să stai departe, citește mai departe pentru a afla ce e bine să eviți și cum poți aduce schimbări pozitive simple pentru o greutate sănătoasă.
Potrivit specialiștilor în nutriție, există anumite legume, precum ar fi fasolea, leguminoasele sau cartofii albi care sunt bogate în fibre și proteine, dar ele pot fi, în același timp, și cele de evitat în procesul de slăbire, din cauza amidonului ridicat, ceea ce duce la o creștere a aportului de calorii.
Despre fasole și leguminoase
Deși anumite fasole pot ajuta la stimularea metabolismului pentru a pierde în greutate, galacto-oligozaharidele găsite în aceste legume pot provoca indigestie și inflamații ale stomacului.
Lintea și mazărea, explică dieteticianul Nataly Komova, au cantități mari de rafinoză, care este un zahăr complex greu de digerat. „De asemenea, acestea pot crește senzația de gaze datorită cantităților mari de fibre”, spune ea, potrivit msn.com.
Totodată, fasolea și leguminoasele precum mazărea, fasolea de Lima, lintea sau fasolea roșie sunt foarte bogate în amidon, ceea ce înseamnă că conțin calorii goale și oferă puține beneficii nutriționale. Așadar, nu le consuma în exces dacă dorești să slăbești.
Cartofii albi
În mod similar, cartofii sunt o sursă excelentă de multe vitamine, minerale și antioxidanți. Cu toate acestea, dacă mănânci prea mulți ai putea ajunge să te îngrași din cauza amidonului lor. Cartofii albi au, de asemenea, un indice glicemic (IG) deosebit de ridicat.
„Un IG mai mare înseamnă că are tendința de a vă crește foarte repede glicemia. De-a lungul timpului, dacă glicemia continuă să crească, acest lucru vă poate expune mai mult riscului de inflamație și de creștere în greutate, în special în zona burții”, explică un alt dietetician, Melissa Mitri.
În schimb, specialiștii consumul de legume mai puțin calorice, cum ar fi cartofii dulci (care pot ajuta la reducerea grăsimii viscerale) și dovleacul plăcintar.
Citește și: Alimentele care te îngrașă cel mai mult. Mare atenție când le consumi, recomandarea specialiștilor