Leguma pe care nu trebuie să o ţii niciodată lângă cartofi. Se vor strica imediat
Gospodinele fac multe greșeli fără să își dea seama chiar după ce vin de la cumpărături. Majoritatea dintre ele se grăbesc să pună produsele la locul lor, iar din neatenție lasă toate legumele într-un singur loc din cămară. Există o legumă care nu trebuie niciodată depozitată lângă cartofi. Asemănarea ambalajului lor este un minus. Acesta este cel care te face să le pui într-un recipient comun deși nu este deloc indicat. Iată despre ce este vorba și ce trebuie să eviți de acum înainte! Cu siguranță puține doamne știu asta.
Trucuri pentru gospodine: nu ține o anumită legumă lângă cartofi
Cu siguranță mulți oameni abia așteaptă să curețe întreaga bucătărie și să lase toate produsele la locul lor imediat după ce vin de la cumpărături. Graba poate strica treaba și în acest caz. Multe doamne depozitează greșit anumite alimente din cauza faptului că vor să termine cât mai repede treaba.
Din păcate, există în multe case acest obicei ca toate legumele să stea într-un singur loc în cămară. Ambalajul a două dintre ele poate să creeze confuzie. Mai exact, este vorba despre ceapă și cartofi. Acestea nu trebuie să stea niciodată împreună deoarece cartofii vor tinde să absoarbă umezeală din ceapă.
Ei nu vor mai fi buni pentru consum, iar ceapa va începe să se deterioreze mai devreme decât ar trebui. De asemenea, specialiștii susțin că ceapa nu trebuie păstrată nici în locuri umede pentru că asta o va face să își piardă prospețimea.
Sfaturi utile
1. Nu ține castraveții lângă fructe: roșiile, bananele și pepenii produc compuși care grăbesc alterarea calităților nutriționale. Castraveții sunt foarte susceptibili la acest efect și este mai bine să îi depozitezi la rece într-un raft de jos din frigider. Asigură-te că nu este acolo niciun fruct.
2.Dovleacul nu trebuie să stea lângă mere sau pere: dovleacul poate fi păstrat o perioadă lungă, dar merele și perele nu trebuie ținute în același loc pentru că vor provoca îngălbenirea și putrezirea lui. Dovlecii mari pot să stea într-un loc răcoros și fără umezeală chiar și 6 luni.
3. Păstrează plantele aromatice cu grijă: dacă încerci să nu mai consumi atât de multă sare sau alte condimente cumpărate la plic de la supermarket, plantează câteva ierburi aromatice în balcon sau în propria grădină. Ele nu trebuie aruncate în frigider!
„Depozitează ierburile aromatice la fel cum ai păstra și florile de-abia tăiate din grădină. Mai întâi asigură-te că frunzele sunt complet uscate. După aceea taie vârfurile firelor și pune ierburile într-un borcan de sticlă, cu apă. Majoritatea vor ține mai mult dacă le pui așa în frigider.
Busuiocul este o excepție pentru că va rezista mai bine la temperatura camerei, dar va fi nevoie în continuare să-l ții în apă. Schimbă apa la 2 zile și vei putea folosi ierburile aromatice timp de 10-14 zile”, potrivit dr. Dana Tomlin, nutriționist din Austin, Texas.