Leguma de bază care nu mai apare în supermarketuri. S-a dat alerta, ce se întâmplă în Marea Britanie

de: Manolică Anca
25 04. 2023

Vești îngrijorătoare din Vest! O legumă de bază, pe care o consumăm cu frecvență, nu se mai găsește în supermarketurile din Marea Britanie. Valul de frig în Europa a afectat serios producția acesteia.

Leguma de bază care nu se mai găsește în supermarketuri

Penuria la legume a devenit o problemă serioasă în Marea Britanie. În unele supermarketuri este o criză acută de ardei, după ce un val de frig în Europa a afectat producția.

Vremea neobișnuit de rece din Spania, țara de unde lanțurile de magazine britanice se aprovizionează cu ardei în lunile de iarnă, a încetinit procesul de creștere a acestei legume. Prin urmare, s-a luat decizia de a limita cantitatea de ardei pe care un client o poate cumpăra, scrie Agerpres.

Supermarketurile au fost nevoite să introducă restricții

Supermarketurile au fost nevoite să introducă restricții la o serie de fructe și legume în acest an din cauza vremii nefavorabile din Europa și Africa, ce a determinat o producție mai mică.

Lanțurile de magazine au transmis că lucrează strâns cu furnizorii și se așteaptă ca nivelul stocurilor să crească și să se stabilizeze în perioada următoare.

A existat o astfel de problemă și în ceea ce privește tomatele, clienții observând o penurie în jurul datei de 20 februarie. Retailerii spun că vremea nefavorabilă și anumite dificultăți de transport aferente în nordul Africii și Europa au cauzat probleme semnificative de aprovizionare.

Problemele de producție în Maroc

„Seceta” s-a extins și la alte produse, lăsând rafturile goale de mărfuri proaspete, precum castraveți, ardei și salată. Magazinele Tesco, Aldi și Lidl au limitat achizițiile de ardei, tomate și castraveți la trei bucăți per persoană, în timp ce un alt retailer, Morrisons, a stabilit o limită de două bucăți de tomate, castraveți, salată și ardei per client.

Citește și: Țara din Europa care nu va mai avea mere și pere. Toate stocurile se vor termina în curând

Problemele de producție în Maroc au început în luna februarie, atunci când temperaturi nocturne neobișnuit de scăzute care au afectat coacerea tomatelor. Iar livrările pe timp de iarnă din Spania au fost și ele afectate de vremea rea.

La acea vreme, Sindicatul național al fermierilor (NFU) atrăgea atenția asupra faptului că penuriile la anumite fructe și legume în supermarketurile britanice ar putea fi „vârful aisbergului”.