Leguma cu care să ștergi răzătoarea. Doar așa se curăță perfect
Răzătoarea este un ustensilă nelipsită din bucătărie, utilă fie la pregătirea micului dejun, atunci când razi brânza pentru omletă, fie la deserturi, atunci când razi coaja de lămâie, spre exemplu. Bineînțeles, întrebuințările ei nu se rezumă doar la aceste preparate, motiv pentru care ea se ajunge să se murdărească foarte des, iar reziduurile să rămână printre orificii. În cazul în care ai observat și tu asta, află că o legumă te ajută să cureți perfect această ustensilă, fără a apela la alte produse chimice.
Leguma cu care să ștergi răzătoarea
Răzătoarea își are locul în fiecare bucătărie, căci este des pusă la treabă. Partea mai neplăcută intervine însă atunci când ea trebuie curățată. În acest sens, trebuie să știi că există și soluții naturale de a curăța răzătoarea care, deseori, se îmbibă cu reziduuri ale alimentelor date prin această ustensilă.
Leguma cu care ștergi perfect răzătoarea este cartoful. Banalul cartof te ajută să scapi și de neplăcutele pete care se acumulează pe acest instrument nelipsit din bucătărie.
Așadar, dacă, spre exemplu, ai o răzătoare care este umplută cu toppping de pizza sau cu urme de brânză, tot ce trebuie să faci este să iei un cartof și să începi să îl dai prin răzătoare.
Spre deosebire de brânză, cartoful nu se va lipi de grătarele metalice, ci va împinge brânza uscată prin găuri. După ce ai folosit cartoful, poți clăti răzătoarea și poți vedea cum aspectul i se schimbă complet, devenind acum complet curată.
Este un remediu și pentru petele de rugină!
Cartoful nu-ți curăță doar răzătoarea, ci este și un remediu ideal pentru petele de rugină, care se pot instala pe tigaia din fontă sau pe grătarul de afară. Tot ce trebuie să faci ca să scapi de petele de rugină este să tai cartoful pe jumătate, pe lungime sau în cruce, în funcție de cât de mare este suprafața pe care dorești să o cureți.
Deoarece cartoful conține acid oxalic, acest lucru ajută la descompunerea ruginii. Se înmoaie apoi capătul tăiat în săpun de vase sau bicarbonat de sodiu și se freacă ferm peste zona ruginită.
Atunci când cartoful devine prea alunecos, se taie felii și se începe din nou procedura de curățare. Procedura se repetă până ce toată rugina este îndepărtată. Apoi, mai trebuie doar să clătești cu apă călduță și să pui la uscat obiectul curățat. Așadar, folosește cartoful ori de câte ori ai de curățat răzătoarea sau obiecte din bucătărie pe care s-a depus rugina!