Leguma care îngrașă foarte mult, fără să-ți dai seama. Mare atenție, e mai periculoasă decât dulciurile

de: Andreea Vînătoru
20 02. 2024

Multe persoane cred că o dietă bazată pe consumul regulat de legume și fructe ajută la pierderea în greutate, dar nutriționiștii atrag atenția că există o legumă care îngrașă foarte mult și nu face altceva decât să încetinească procesul de slăbire. Se recomandă să fie consumată cu moderație.

Fasolea boabă, mai periculoasă decât dulciurile

Știm că legumele sunt cele mai sănătoase pentru organism, dar dietele sunt greu de ținut. Sunt persoane care mănâncă doar o salată, crezând că așa vor reuși să slăbească. Una dintre cele mai consume legume este fasolea boabe, însă conținutul său caloric este unul mare, avertizează nutriționiștii.

Consumată în exces, fasolea boabe face mai mult rău decât bine, mai ales dacă țineți diete. Fasolea boabe este o sursă excelentă de proteine, fibre și nutrienți esențiali, dar aceasta conține și un număr semnificativ de calorii.

Citește și: Ce înseamnă când legumele congelate sunt lipite între ele. De ce să nu le mai consumi

Fasolea boabe are 303 de calorii la 100 de grame, ceea ce nu o face tocmai ok pentru procesul de slăbire. Drept urmare, fasolea boabe poate contribui la creșterea în greutate mai mult decât o singură porție de ciocolată.

Trebuie consumată cu moderație

Așadar, fasolea boabe trebuie consumată cu moderație în anumite preparate. Spre exemplu, dacă gătiți ciorbă de fasole, aportul caloric crește semnificativ. În plus, dacă este combinată cu legume și carne, numărul caloriilor se dublează considerabil, transformând ciorba de fasole într-o adevărată bombă-calorică.

În schimb, nutriționiștii recomandă să consumăm fasole bătută, pentru că este o opțiune mai puțin calorică pentru siluetă. Fasolea boabe este extrem de bogată în vitamine din grupul B, C, E și K. Ea conține și carbohidrați complecși, dar asta nu înseamnă că nu o mai putem consuma. Specialiștii în nutriție recomandă includerea fasolei boabe într-o dietă echilibrată, în funcție de nevoile fiecărei persoane.

Citește și: De câte ori se schimbă apa la fasolea fiartă, de fapt. Aşa va avea un gust bun