Leguma care are gust de măr, cultivată şi în România. Aspectul e înşelător
O legumă care a început să fie cultivată recent și de către fermierii și agricultorii din România a pus pe mulți conaționali în fața unei dileme aparte. Nimeni nu a înțeles, la început, de ce această specie are gust dulce, de măr. Află mai jos despre ce legumă este vorba și prin ce se diferențiază de restul.
Ce legumă are gust de măr, de fapt
Ai auzit în ultimele luni de zile despre leguma cu gust de măr ce a început să fie cultivată și în România? Este vorba despre o specie de castravete, cunoscută sub denumirea Crystal Apple sau castraveți de sticlă, care a atras atenția fermierilor și a agricultorilor.
Această specie de castraveți se diferențiază de castraveții clasici, în primul rând, prin aspectul pe care îl prezintă. Are formă ovală sau rotundă, aducând a un fel de sferă, coajă subțire, nu de verde închis, ci nuanță deschisă. În plus, gustul acestei legume este dulce, fiind crocantă, ca un măr verde.
Folosită în salatele de vară, această legumă are un efect cu totul deosebit în ceea ce privește aroma preparatelor. Nu aduce a castravete clasic când vine vorba de gust, însă românii care au reușit să o cumpere și să o guste au rămas impresionați.
Castraveții Crystal Apple reprezintă o sursă bogată de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K și potasiu, spun specialiștii, care recomandă integrarea lor în alimentație pentru a asigura o dietă echilibrată pentru organismul uman.
Cum se cultivă castraveții Crystal Apple
Castraveții Crystal Apple nu sunt foarte dificil de cultivat. La fel ca în cazul altor legume, aceștia au nevoie să fie plantați într-o zonă a curții sau a grădinii în care să aibă parte de mult soare. Expunerea la lumina solară este crucială pentru ca această specie de castravete să își dezvolte aroma specifică.
Crystal Apple trebuie, de asemenea, cultivați în soluri foarte bine drenate, care să permită totodată și dezvoltarea rădăcinilor în mod sănătos. În funcție de calitatea solului, apariția bolilor, a mucegaiului și în mod deosebit a virusului mozaicului, poate fi evitată.
Te-ar putea interesa și: Povestea roșiei violet: de ce succesul fructului neobișnuit este un câștig pentru alimentele modificate genetic
Castraveții Crystal Apple trebuie udați precum cei clasici. În perioadele în care temperaturile ating valori caniculare însă, legumele au nevoie de mai multă atenție. Solul nu trebuie lăsat niciodată uscat în intervalele secetoase, fiindcă plantele vor muri rapid.